Vajoming traži direktora koji će voditi napor za “stabilan token”.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Izvršni direktor bi sproveo plan za takozvani “stabilni token”, uključujući regulatornu analizu, računovodstvo i marketing, među ostalim zadacima, prema oglasu za posao od 20. jula. 

Komisija za stabilne tokene u Vajomingu traži izvršnog direktora koji će voditi napor u vezi sa “stabilnim tokenom” u ovom državi kauboja. 

Komisija je osnovana u martu i zadužena je za izdavanje “stabilnih tokena” koji bi se mogli zameniti za jedan dolar. Sredstva od izdavanja tokena biće zatim smeštena na račun poverenja koji će biti “isključivo investiran u američke državne obveznice”, prema vladinoj veb stranici

Izvršni direktor bi sproveo plan za stabilni token, uključujući regulatornu analizu, računovodstvo i marketing, među ostalim zadacima, prema oglasu za posao od 20. jula. 

“Idealni kandidati će doneti svoje postojeće veze i stručnost u industriji blokčejna, zajedno sa poznavanjem zakonodavnih procesa i ključnih zainteresovanih strana Vajominga”, prema oglasu. 

Pozicija plaća 150.000 dolara i biće bazirana u Čajenu ili Laramiju. 

Komisiju vodi odbor koji uključuje guvernera države, revizora, blagajnika i druge izabrane članove. 

Vajoming je već godinama prijateljski nastrojen prema kriptovalutama, dok federalna vlada to nije. Američke vlasti se suočavaju sa posledicama propasti kompanija poput FTX, Terraform Labs i drugih, a zakonodavci rade na zakonima koji regulišu kriptovalute, o kojima će se raspravljati i glasati ove nedelje. 

Zapošljavanje u kripto industriji

U međuvremenu, kompanije u kripto industriji poput Coinbase-a su glasno izjavile da zapošljavaju. Izvršni direktor Coinbase-a, Brian Armstrong, je tvitovao 18. jula da je berza kreirala “VIP stranicu za zapošljavanje ljudi sa izuzetnim sposobnostima.”

“Nismo ograničeni na dostupne uloge – ako nemamo trenutno odgovarajuću poziciju, možemo zajedno raditi na pronalaženju odgovarajućeg rešenja za vas. Naš fokus je na pronalaženju pravih ljudi, a ne samo popunjavanju mesta”, navodi Coinbase na svojoj veb stranici.

Venture kapitalna firma Paradigm je prošle nedelje zaposlila lobistu iz Vašingtona kao svog novog vođu za odnose sa vladom.