Abu Dabi dodeljuje odobrenje za virtuelno posredovanje u sredstvima kompaniji Rain.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Rainu je odobreno da posluje kao pružalac usluga brokerskog posredovanja i čuvanja virtuelnih sredstava od strane finansijskog regulatora Abu Dabija.

Kripto kompaniji Rainu je odobreno da posluje kao pružalac usluga brokerskog posredovanja i čuvanja virtuelnih sredstava od strane finansijskog regulatora Abu Dabija.

Brokerska kuća će ponuditi institucionalnim i maloprodajnim klijentima u UAE mogućnost kupovine, prodaje i čuvanja virtuelnih sredstava. Pored toga, korisnici platforme će moći da vrše konverziju u UAE dirham i iz UAE dirhama.

Platforma je dobila dozvolu za pružanje finansijskih usluga od strane Finansijske regulatorne agencije Abu Dabija u utorak, 

“Sa ovom licencom, sada možemo ponuditi našim klijentima još veći nivo sigurnosti i poverenja, dok nastavljamo da podstičemo inovacije i rast u prostoru virtuelnih sredstava. Rain sada nudi jedini regulisani ulaz i izlaz AED u virtuelna sredstva u UAE,” izjavio je izvršni direktor Raina, Joseph Dallago.

Abu Dabi digitalni ekosistem sredstava

Kripto platforma je dobila preliminarno odobrenje za pružanje finansijskih usluga od strane Abu Dabi Global Marketa 2022. Rain se predstavlja kao “najjednostavniji način za trgovinu kriptovalutama na Bliskom istoku.”

“Uključivanjem kompanija poput Raina, neprestano nastojimo da dodamo vrednost digitalnom ekosistemu sredstava Abu Dabija,” dodao je Arvind Ramamurthy, šef razvoja tržišta u ADGM-u. “To činimo istovremeno podržavajući diverzifikaciju naše procvetale ekonomije.”