GBTC obim trgovine dostiže najviši nivo u godini

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • GBTC dnevni obim trgovanja Grayscale-a dostigao je najviši nivo ove godine 13. jula, nakon povećanja prijava za spot ETF i smanjenja popusta na neto vrednost imovine.

Dnevni obim trgovanja za GBTC Grayscale-a je u porastu nakon niza novih prijava za spot berzanske fondove, dostigavši najviši nivo ove godine 13. jula.

Prema podacima The Block-a, dnevni obim trgovanja najvećeg Grayscale-ovog fonda premašio je 183 miliona dolara 13. jula. 20. juna je premašio 170 miliona dolara.

Grayscale, koji trenutno tuži Komisiju za hartije od vrednosti i berze kako bi GBTC unapredio u pravi spot bitcoin ETF, primetio je smanjenje popusta na neto vrednost imovine proizvoda od trenutka iznenađujuće najave BlackRock-a da će podneti prijavu za spot bitcoin ETF 15. juna. U prostoru upravljanja kripto imovinom, izdavači se takmiče da donesu proizvod na tržište, što je pokrenulo širi porast priliva u postojeće proizvode.

Podaci The Block-a pokazuju da se popust smanjio sa -44% 13. juna na -28% 10. jula.