Generativna umetnička platforma Highlight se lansira na Ethereumu

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Generativna NFT platforma za umetnost Highlight, finansirana od strane Haun Ventures, lansirana je na Ethereumu danas. 
  • Platforma ima za cilj da bude pristupačna, sveobuhvatna platforma za kreiranje generativne NFT umetnosti.

Generativna NFT platforma za umetnost Highlight je lansirana na Ethereumu.

Highlight omogućava korisnicima da kreiraju, testiraju i izdaju računarski generisanu umetnost kao NFT-ove. Eliminiše naknade za autore tako da umetnici zadržavaju 100% sredstava od prodaje, dok kupci plaćaju malu naknadu.

“Highlight će biti prva otvorena platforma za generativnu umetnost na Ethereumu”, rekao je Nathaniel Emodi, izvršni direktor Highlight-a, za The Block. “Uključuje nulte naknade za autore, ugovore u vlasništvu samih autora, otvorene edicije – prvi put za generativne NFT-ove – i mnogo više. Sarađujemo sa nekim od najpoznatijih generativnih umetnika na nadolazećim izdanjima, uključujući Melissu Wiederrecht, Jamesa Merrilla, Holgera Lippmanna, Leandera Herzoga i mnoge druge.”

Finansiranje Highlight-a

Highlight je do sada prikupio 11 miliona dolara finansiranja, pri čemu je finansijska runda održana u maju 2022. godine. Katie Haun iz Haun Ventures-a je predvodila rundu, a učestvovali su i 1kx, A_Capital, SciFi VC, Floodgate, Coinbase Ventures, 35 Ventures, Polygon Studios, Mischief VC, DAOJones, Offline Ventures, Gokul Rajaram, Lenny Rachitsky, WME, Method Management i ThreeSixZero.

“U narednoj godini nastavićemo da činimo Highlight najpristupačnijom i najinkluzivnijom platformom za generativnu umetnost na blockchainu. To uključuje podršku za plaćanje kreditnim karticama, prijavu putem e-pošte, porudžbine fizičkih otisaka i druge praktične funkcionalnosti koje povećavaju ukupnu veličinu kripto umetničke zajednice”, rekao je Emodi.