Dogecoin raste za 9% nakon što se čini da je logo pronašao put natrag na Maskov Twitter.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Cena sedme najveće kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji porasla je 8,9% u utorak.

Manija oko Dogecoin-a se vratila u utorak nakon što se logo popularne kriptovalute zasnovane na memu pojavio na profilu preimenovanog Twitter naloga Elona Muska. 

Cena sedme najveće kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji porasla je 8,9% na 0,08 dolara u 16:39 u Njujorku, prema podacima sajta CoinGecko. To je najviša cena od aprila, a trgovački obim je porastao na preko 1,7 milijardi dolara.

Rali se dogodio kada se simbol “Д pojavio na delu Muskovog Twitter profila koji se obično koristi za označavanje lokacije. Postavljen je odmah iza novog “X” logotipa kompanije.

Musk, koji je prošle godine kupio ovu društvenu mrežu, takođe je retvitovao korisnika koji koristi pseudonim “DogeDesigner.” 

Profil Elona Muska na Twitteru

Stalni rast Doge-a

Već je poznato da Muskovi tvitovi utiču na cenu dogecoin-a. Kriptovaluta je ranije ove godine porasla nakon što je Twitter privremeno promenio svoj logo u memu sa slikom psa Shiba Inu koji je povezan sa ovim tokenom, samo da bi potom pala za više od 8% nakon što je uklonjen. 

Tržišna kapitalizacija Dogecoin-a trenutno iznosi 11,4 milijarde dolara, prema podacima sajta CoinMarketCap. To je treći najbolje rangirani token praćen na ovoj platformi tokom protele nedelje, sa rastom od 18,9%.