Flashbots postaje jednorog nakon uspešnog prikupljanja 60 miliona dolara

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Startup Flashbots je prikupio 60 miliona dolara od investitora rizičnog kapitala i drugih igrača u blockchain prostoru.
  • Vesti potvrđuju izveštaj sa The Block-a ranije ove godine da je Flashbots tražio da prikupi više kapitala.

Ethereum infrastrukturna usluga Flashbots je prikupila oko 60 miliona dolara po vrednosti od 1 milijarde dolara. 

Kompanija je podnela prijavu Komisiji za hartije od vrednosti i berze 21. jula kako bi obavestila agenciju da je prikupila oko 30,4 miliona dolara od ukupnog iznosa koji je tražila. Očekuje se da će uskoro postati javni još SEC podnesci, koji će verovatno pokazati da je firma prikupila ukupan željeni iznos tokom zatvaranja.

Investitori i partneri su bili pozvani da investiraju u “beauty contest for decentralization” obrnutu prezentaciju.

Kompanija je rekla da su učesnici u Seriji B uključivali “vodeće investicione fondove rizičnog kapitala, Layer-2 mreže,” anđeoske investitore, decentralizovane berze i aplikacije, kao i MEV snabdevače lanca, prema e-mailu poslatom The Block-u.

Kapital namenjen za Suave

Sredstva će biti usmerena ka razvoju platforme Suave koja korisnicima omogućava “jeftinije i više privatno” transakcije na blockchain-u.

Završetak Serije B runde sledi izveštaj sa The Block-a ranije ove godine koji je naveo da je startup težio da postigne status jednoroga prikupljanjem do 50 miliona dolara. Paradigm, vodeći kripto VC, bio je glavni investitor u seed-stage prikupljanju sredstava kompanije 2020. godine, prema Crunchbase-u.

Ponovo vodeći investitor u Seriji B, generalni partner Paradigma Charlie Noyes je rekao u saopštenju da vizualizuje Flashbots ispunjavajući neke od najperspektivnijih aspekata blockchain tehnologije. “Budućnost MEV-a je budućnost kripta,” rekao je. “Ponosni smo što nastavljamo da podržavamo Flashbots u njihovoj misiji razvoja Suave-a i osiguravamo da kripto ostane transparentan, efikasan i pravičan.”

Flashbots-ova usluga predlaže blokove za validatore koji pokreću Ethereum blockchain. MEV, ili maksimalna ekstraktabilna vrednost, je tehnika koja uključuje manipulaciju redosledom transakcija kako bi se iskoristile profitabilne transakcije na lancu.