Genesis Digital Assets lansira tri nova centra za rudarenje bitkoina

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Genesis Digital Assets, poznat i kao GDA, je pokrenuo tri nova data centra za rudarenje bitkoina na zapadu Južne Karoline.

Kompanija za rudarenje bitkoina Genesis Digital Assets, poznata i kao GDA, je dodala tri nova data centra za rudarenje bitkoina na zapadu Južne Karoline.

Ova akcija je deo šire ekspanzije data centara širom Sjedinjenih Američkih Država, s obzirom da zemlja sada doprinosi sa 2% ukupne hash stopa Bitkoin mreže. GDA takođe namerava da koristi obnovljivu energiju Južne Karoline za napajanje svojih novih data centara. Jedan objekat u blizini Andersona će koristiti suve distributivne transformatore i imaće ukupan kapacitet od 18 MW. Drugi objekat u blizini Pacoleta će biti pokretan hidroelektričnom energijom.

“Otvoravanje ovih novih data centara je u potpunosti u skladu sa našim angažovanjem da proširimo našu flotu na čiste izvore energije”, izjavio je izvršni direktor GDA Andrey Kim. “Naš cilj je da budemo lideri u industriji i pokažemo svetu da rudarenje bitkoina može biti veoma ESG-prijateljsko.”

GDA je velika kripto-rudarska firma sa 20 rudarskih farmi širom Severne Amerike, Evrope i centralne Azije, sa ukupnim kapacitetom od preko 400 MW, prema saopštenju kompanije.


Izvor: The Block