Glasanje u Domu o zakonima o kriptovalutama i stabilnim kovanicama odloženo je za još jednu nedelju.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Odbor za finansijske usluge Doma predstavnika odložio je zakazano glasanje o zakonodavstvu koje bi stvorilo sveobuhvatan regulatorni okvir u SAD-u za stabilne kriptovalute i trgovinu kriptovalutama.

Odbor za finansijske usluge Doma predstavnika odložio je zakazano glasanje o zakonodavstvu koje bi stvorilo sveobuhvatan regulatorni okvir za stabilne kriptovalute i trgovinu kriptovalutama u SAD-u.

Rasprava i glasanje u odboru sada su zakazani za 26. jul, prema rasporedu koji je poslat kancelarijama na odboru, a koji je pregledao The Block. Politico je prvi izvestio o vestima.

Tokom saslušanja o zakonodavstvu o digitalnim sredstvima na odboru prošlog meseca, nekoliko demokratskih zakonodavaca izrazilo je skepsu prema naporima koje predvode republikanci, pozivajući svedoka iz industrije koji je tvrdio da su trenutni zakoni o hartijama od vrednosti dovoljni za regulisanje kriptovaluta u SAD-u. Iako republikanci, ako su ujedinjeni, mogu izglasati zakone iz Doma predstavnika na stranačkom glasanju, da bi ti zakoni postali zakon, potrebna im je podrška demokrata u Senatu, kao i prihvatanje od strane administracije Bajdena.

Odbor za poljoprivredu Doma takođe ima nadležnost nad zakonom o tržištu i očekuje se da će održati sopstvenu raspravu i glasanje o tom zakonu. Zakon o strukturi tržišta dao bi Komisiji za trgovanje robnim berzama direktnu moć nad tržištima digitalnih sredstava koja su regulatori proglasili robama – pri čemu je bitcoin najveći – dok bi regulatorima pri Komisiji za hartije od vrednosti i trgovanje robnim berzama bilo naloženo da izrade plan pravila o tome kako bi digitalno sredstvo moglo da pređe iz statusa investicije u hartiju od vrednosti, uz zahtevane značajne finansijske izveštaje, u robu, što bi zahtevalo manje otkrivanje informacija od strane tokena ili projekta.

Iako odlaganje može biti znak nastavka pregovora i promena u poslednjem trenutku, republikanski kongresmen Frans Hil iz Arkanzasa, jedan od autora zakona o stabilnim kriptovalutama, izjavio je tokom onlajn događaja sa Atlantskim savetom ranije u ponedeljak da se nada da će oba zakona proći odbor pre kraja jula.