Kripto istražitelj ZachXBT tvrdi da je prevarant ukrao sredstva koristeći lažne Discord servere.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Detektiv na blockchainu ZachXBT tvrdi da je kanadski prevarant pod imenom “Soup” “pomogao u krađi miliona u imovini” koristeći lažne Discord servere. 
  • ZachXBT takođe tvrdi da je glavni krivac kupovao skupe Roblox predmete.

Plodni istražitelj na blockchainu ZachXBT tvrdi da je kanadski prevarant pod imenom “Soup” “pomogao u krađi miliona u imovini” koristeći lažne Discord servere.

ZachXBT je objavio niz tvitova u kojima opisuje neke od Soup-ovih poduhvata, uključujući pretvaranje da je inženjer koji radi za Decrypt kako bi privukao ljude na lažni Discord server. Ovaj online istražitelj sa oko 425.000 pratilaca na Twitteru tvrdi da Soup, u saradnji sa drugim “prevarantima”, koristi taktike ribarenja kako bi ciljao ljude povezane sa kripto projektima poput Orbiter Finance i Pika Protocol.

Prema ZachXBT-u, Discord server Pika Protocol-a je “kompromitovan” u maju kao deo plana za krađu digitalne imovine. “Prevaranti su objavili zlonamerni link u [Pika Protocol-ovom] kanalu za najave, pomažući im da ukradu” više od 220.000 dolara, objavio je ZachXBT.

U slučaju Orbiter Finance-a, ZachXBT je rekao da su Soup i ostali krivci koristili “zlonamerni link” kako bi se domogli imovine vredne više od 760.000 dolara.

Roblox oprema

U ZachXBT-ovom nizu tvitova, takođe se tvrdi da je Soup koristio prihode od online krađa da kupi “ekskluzivne Roblox predmete”.

Nakon objavljivanja dugog Medium posta u kojem se tvrdi da je Jeffrey Huang, poznat kao Machi Big Brother, organizovao nekoliko “pump and dump” šema, ZachXBT je tužen od strane Huanga. Od tada je ZachXBT primio značajnu sumu donacija za pomoć u pravnoj odbrani ovog online istražitelja.