Celsius prebacuje 59,4 miliona dolara u alternativne kriptovalute kako bi ih potencijalno prodao za BTC i ETH.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Problematični kripto zajmodavac Celsius prebacio je preko 59 miliona dolara vrednosti LINK, MATIC, SNX, AAVE i drugih altkoina na adresu FalconX.
  • Ovo je drugi put ovog meseca da Celsius izgleda priprema veliki broj altkoina za prenos u BTC i ETH.

Bankrotirani kripto zajmodavac Celsius prebacio je 59,4 miliona dolara vrednosti altkoina u onome što izgleda kao priprema za zamenu u bitkoin i etereum.

Novčanik pod kontrolom Celsiusa položio je ukupno 19,2 miliona dolara u LINK, 13,6 miliona dolara u MATIC, 7,8 miliona dolara u SNX, 7,3 miliona dolara u AAVE, 3 miliona dolara u BNB i preko 1 milion dolara vrednosti ZRX, 1INCH i XAUT na adresu FalconX, prema podacima kripto praćača Arkham Intelligence.

Ovo je drugi put ovog meseca da je Celsius prebacio veliki broj altkoina. Celsius je 5. jula prebacio oko 74 miliona dolara vrednosti SNX, UNI, ZRX i drugih altkoina. Predstavnici kompanije nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar The Block-u.

Celsius je dobio dozvolu za zamenu altkoina za BTC i ETH od američkog sud za bankrot 15. juna. Prošle nedelje, američki regulatori tužili su bivšeg izvršnog direktora kompanije Celsius, Alexa Machinskog, zbog navodnog pumpanja Celsius-ovog native tokena sa sredstvima klijenata među ostalim finansijskim zločinima.