Google Play omogućava korisnicima da zarade kripto imovinu u aplikacijama i igrama.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Razvojni programeri mogu ponuditi igre i aplikacije na Google Play za korisnike Androida koje omogućavaju kupovinu i zarađivanje digitalnih sredstava.

Google sada dozvoljava aplikacije i igre koje omogućavaju korisnicima da kupuju, prodaju i zarađuju digitalna sredstva poput NFT-ova.

U nadi da će podržati potrebe i ambicije programera, kompanija je saopštila da će Google Play, gde korisnici Android pametnih telefona preuzimaju svoje aplikacije, sada omogućiti partnerima da prošire broj i obim svojih ponuda zasnovanih na blockchain-u.

“Od preoblikovanja tradicionalnih igara sa sadržajem u vlasništvu korisnika do povećanja lojalnosti korisnika putem jedinstvenih NFT nagrada, radujemo se što ćemo videti kreativna iskustva unutar aplikacija kako napreduju i pomažu programerima da prošire svoje poslovanje”, napisao je Joseph Mills, grupni menadžer proizvoda za Google Play.

Apple je sporiji kada je u pitanju digitalna sredstva unutar aplikacija

Za razliku od Google-a, Apple je mnogo sporiji i konzervativniji kada je u pitanju omogućavanje korisnicima da zarađuju i trguju digitalnim sredstvima unutar aplikacija koje funkcionišu na iPhone-u.

S obzirom na prevlast prevare i prevare u svetu digitalnih sredstava, Mills je napisao da će Google preduzeti mere za zaštitu korisnika.

“Tražimo da aplikacije budu transparentne prema korisnicima u vezi sa tokenizovanim digitalnim sredstvima”, rekao je. “Ako aplikacija ili igra prodaje ili omogućava korisnicima da zarađuju tokenizovana digitalna sredstva, programeri moraju to jasno da deklarišu. I dok su tokenizovana sredstva namenjena izgradnji bogatijih, uzbudljivijih iskustava… programeri ne smeju da promovišu ili glamurizuju bilo kakvo potencijalno zarađivanje iz aktivnosti igranja ili trgovanja.”