Grayscale i Jela se slažu da reše tužbu u vezi sa bitcoin poverenjem.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Fir Tree Capital Management je tužio Grayscale za informacije u decembru kako bi istražio potencijalno loše upravljanje i sukobe interesa. 
  • Grayscale će pružiti dokumentaciju o glavnom proizvodu firme GBTC kao deo sporazuma objavljenog u utorak. 

Fir Tree Capital Management i firma za upravljanje kripto imovinom Grayscale Investments postigli su sporazum o rešavanju tužbe koju je hedge fond podneo protiv firme prošle godine, izvestio je Bloomberg News ..

Fir Tree Capital Management je tužio Grayscale za informacije u decembru kako bi istražio potencijalno loše upravljanje i sukobe interesa, prema dokumentima suda u Delaveru. Prema sporazumu objavljenom u utorak, Grayscale će pružiti dokumentaciju o glavnom proizvodu firme GBTC.

Proizvod, koji treba da pruži izloženost bitcoinu u obliku hartije od vrednosti, često se trguje sa premijom ili diskontom u odnosu na neto vrednost imovine. Originalna tužba Fir Tree-a tvrdila je da su investitori Grayscale-a oštećeni “neprijateljskim akcijama prema akcionarima”. Takođe je tražila od firme da omogući povlačenje GBTC-a.

U izjavi koju je Bloombergu dostavila u utorak, firma je rekla da Grayscale treba da sprovede ponudu za otkup akcija GBTC-a. Grayscale bi trebao da dobije odobrenje od akcionara da omogući takvu ponudu.

Dugoročna struktura proizvoda

Jedna portparolka Grayscale-a je rekla da je firma “zadovoljna što je rešila besmislenu tužbu Fir Tree Partners.”

“Opšte je poznato da je konverzija GBTC-a u ETF najbolja dugoročna struktura proizvoda za sve investitore. U Grayscale-u smo 100% posvećeni tom poduhvatu i radujemo se odluci suda o tome do jeseni 2023. godine”, rekla je portparolka u izjavi putem e-pošte. 

Grayscale takođe tuži američku Komisiju za hartije od vrednosti i berze kako bi otvorila put agenciji da odobri njihovu predlogu za nadogradnju GBTC-a u berzanski fond.