Tim Draper i dalje veruje da će bitcoin dostići 250.000 dolara.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Tim Draper misli da je bitcoin “ovde da ostane” jer kaže da kripto još uvek može dostići 250.000 dolara.

Tim Draper, osnivač partner u Draper Associates, i dalje veruje da će bitcoin dostići 250.000 dolara, čak i ako to potraje malo duže.

“Bitcoin je ovde da ostane”, rekao je Draper u utorak na Bloomberg TV, potvrđujući svoj cilj, čak i ako pomera vremenski okvir do 2025. godine.

“Nisam zaista očekivao da će američka birokratija biti ovako agresivna, i mislio sam da će možda prepoznati da moraju da se takmiče sa ostatkom sveta”, rekao je kada su ga pitali o produženom vremenskom okviru. “Moraju da obezbede platformu sa koje preduzetnici mogu da napreduju, a ovim regulisanjem putem prinude koje SEC zagovara i sprovodi, zaista su oterali sve sjajne preduzetnike, i mislim da je to naškodilo ceni bitcoina.”

Američki investitor je prošle godine rekao da najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji može dostići 250.000 dolara do 2023. godine. U vreme svežeg kripto zime koja je tada zahvatila industriju, on je rekao publici da “drže glave dole, nastave sa radom”.

Cena bitcoina je ove godine skočila

Bitcoin je od tada porastao za 84% ove godine. Bio je uglavnom stabilan u utorak, trgujući po ceni od 30.474 dolara, prema CoinGecko

“To je sjajan sistem, sjajna valuta, sjajan način za poslovanje”, rekao je Draper danas. “Jedva čekam da mogu da podignem fond sve u bitcoinu, da ga sve investiram u bitcoin, da sve moje portfolio kompanije plaćaju svoje zaposlene i dobavljače sve u bitcoinu. I da se svi porezi plaćaju u bitcoinu, i da se svi prihodi slivaju u bitcoin novčanike ljudi. Jer tada nema računovodstva, nema revizije, nema knjigovodstva, sve se obavlja na blockchainu. Sve je iskreno i sve je čisto.”