Grayscale ostvaruje prihod od 40 miliona dolara

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Procenjeni prihodi Grayscale-a od njegovih vodećih bitkoin i eter fondova iznosili su 41,92 miliona dolara za mesec jul, čime su ukupni prihodi za dva najveća proizvoda kompanije dostigli 278 miliona dolara.

Grayscale Investments, deo Digital Currency Group-a, nastavlja da štampa novac dok njegova matična kompanija plovi nesigurnim vodama.

Procenjeni prihodi Grayscale-a od njegovih vodećih bitkoin i eter fondova iznosili su 41,92 miliona dolara za mesec jul, čime su ukupni prihodi za dva najveća proizvoda kompanije dostigli 278,38 miliona dolara od početka godine.

Grayscale ostvaruje prihod od 40 miliona dolara

Procenjeni prihodi Grayscale-a. Slika: The Block’s Data Dashboard.

Podaci o prihodima predstavljaju svetlu tačku za DCG, koji je 31. jula podelio finansijske rezultate za drugi kvartal sa svojim akcionarima. Kompanija je prijavila konsolidovani EBITDA gubitak od 79 miliona dolara za drugi kvartal, što ilustruje značajne kreditne gubitke Genesis-a. Neki od kompanija u DCG-ovoj grupi firmi su pozitivni po pitanju novčanog toka, uključujući Foundry. Trenutno razmatra potencijalne investicione mogućnosti za nekoliko svojih podružnica, uključujući berzu Luno, medijsku kompaniju CoinDesk i trgovinsku firmu Genesis.

Međutim, Grayscale ostaje njihov dragulj, sa procenjenim prihodima ETHE i GBTC za drugi kvartal u iznosu od 126,2 miliona dolara.

Ažuriranje ETF-a

Grayscale takođe radi na nadogradnji GBTC-a u spot berzovno-trgovinski fond.

“Podsetimo, Grayscale je bio na čelu napora da donese spot ETF na američko tržište”, rekao je DCG u nedavnom investicionom pismu. “Od trenutka kada je SEC odbio Grayscale-ovu aplikaciju za pretvaranje GBTC-a u ETF u junu 2022. godine, tim je intenzivno radio na žalbi odluke.”

Kada je Blackrock ušao u trku za lansiranje spot bitkoin ETF-a, to je dovelo do porasta aktivnosti na bitkoin tržištu, što se prenelo na Grayscale-ove proizvode. Nakon što je Blackrock podneo zahtev za ETF, dnevni obim trgovanja GBTC-a skočio je na 172 miliona dolara. U narednim nedeljama, popust GBTC-a u odnosu na NAV smanjen je sa -44% na čak -25%.

Od početka godine, AuM Grayscale-ovog Bitkoin Trusta povećao se sa 10,54 milijardi dolara na malo više od 18 milijardi dolara do 31. jula, kako je porasla cena bitkoina.


Izvor: The Block