Robinhood izveštava o padu prihoda od kriptovaluta

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Robinhood je u drugom kvartalu koji se završio 30. juna, prihod od kriptovaluta smanjio na 31 milion dolara, u odnosu na 38 miliona dolara u prethodnom kvartalu.

Prihod Robinhood-a od transakcija zasnovanih na kriptovalutama smanjen je za 18 posto u drugom kvartalu, delimično zbog manjeg broja korisnika koji obavljaju trgovinu, prema najnovijem izveštaju kompanije o zaradi izveštaju.

Prihod povezan sa aktivnostima u vezi sa kriptovalutama pao je na 31 milion dolara, u odnosu na 38 miliona dolara u prethodnom kvartalu, prema podacima ove kompanije sa sedištem u Kaliforniji. Dodatni izveštaj pokazuje da je broj korisnika koji obavljaju trgovinu opao za 6%, dok je notionalni obim po trgovcu opao za 15%. 

Robinhood je saopštio da nastavlja da se razvija u ovoj industriji i naveo je planove da ove godine uvede nekustodijski novčanik koji će omogućiti korisnicima da imaju kontrolu nad svojim kriptovalutama.

“Uprkos izazovnom okruženju za celokupni ekosistem kriptovaluta, Robinhood nastavlja da se razvija u ovoj oblasti”, rekla je kompanija u sredu. 

Robinhood je u junu izvestio da je obim trgovanja kriptovalutama pao za 43 posto u maju u poređenju sa aprilom. Obim trgovanja u maju bio je 68% niži u odnosu na isti mesec prošle godine, rekao je Robinhood u prethodnom saopštenju

Neto prihod Robinhood-a

Ukupni neto prihodi Robinhood-a povećali su se na 486 miliona dolara, što je rast od 10 posto u odnosu na prvi kvartal ove godine. 

Kompanija je takođe saopštila da je “prvi put postigla GAAP profitabilnost” kao javno preduzeće, s obzirom da je neto prihod porastao na 25 miliona dolara u drugom kvartalu. 

“U drugom kvartalu smo postigli značajan cilj postizanjem GAAP profitabilnosti kao javno preduzeće”, rekao je Vlad Tenev, izvršni direktor i suosnivač Robinhood Markets. “Uz podršku naše hrabre putne mape, nastavljamo da inoviramo za naše korisnike, povećavamo imovinu, osvajamo tržišni udeo i menjamo industriju na bolje.” 


Izvor: The Block