IDEX otkriva zkEVM Layer 2 chain zasnovan na Polygon-u

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

 

Ukratko

  • IDEX, jedna od najstarijih decentralizovanih berzi na Ethereumu, razvija svoj sopstveni Layer 2 chain pod nazivom Xchain.
  • Xchain, trenutno u fazi testiranja, razvijen je koristeći Polygon-ov Supernets softver.

 

IDEX, jedna od najstarijih decentralizovanih berzi kriptovaluta na Ethereumu, objavila je planove za izgradnju Polygon Layer 2 chaina zasnovanim na zkEV pod nazivom Xchain. Trenutno u fazi testiranja, blockchain se razvija na osnovu zkEVM-a iz Polygon-ovog Supernets softverske baze i ima za cilj da ponudi decentralizovanu platformu za stalno trgovanje.

Polygon-ov Supernets omogućava programerima da izgrade prilagodljive app-chain-ove koji mogu da funkcionišu kao ”side chain-ovi” ili Layer 2 chain-ovi. U slučaju IDEX-a: ovo drugo.

IDEX će takođe integrisati Polygon-ovu zkEVM tehnologiju kako bi funkcionisao kao Layer 2 mreža, koristeći sigurnost od Ethereum-a.

Osnovan 2017. godine, IDEX je bio jedna od najznačajnijih decentralizovanih berzi na Ethereumu između 2017. i 2019. godine, zajedno sa drugim DEX-ovima poput EtherDelta. Međutim, pojava i naknadna popularnost automatizovanih market mejkera, počevši od Uniswap-a, dovela je do smanjenja konkurentske prednosti IDEX-a. Sada, IDEX želi da se ponovo probije sa sopstvenom Layer 2 mrežom.

“Tokom šest godina naše kompanijske istorije, naš razvoj je bio usmeren na usklađivanje performansi i korisničkog iskustva centralizovanih berzi”, rekao je Aleks Vearn, suosnivač i izvršni direktor IDEX-a. “Xchain predstavlja poslednji deo koji je potreban da se suprotstavimo centralizovanim berzama.”

IDEX je prikupio 2,5 miliona dolara u ” seed funding” rundi finansiranja 2020. godine.

Xchain i Polygon-ov Supernets

Xchain se savršeno uklapa u strategiju Poligona da omogući postojećim kripto projektima da kreiraju sopstvene blockchain-ove. U prošlosti, tim Poligona je pomogao projektima da razviju individualne lance za Immutable i Aavegotchi, takođe kreirane sa Supernets-om.

“Ovo je odličan primer tačno onih vrsta proizvoda koje smo zamislili kada smo izgradili Polygon Supernets pokretan sa zkEVM-om i Polygon zkEVM-om”, rekao je Sandip Neilval, suosnivač Poligona. “Mi smo tek na početku, ali kada drugi vide šta IDEX može da uradi sa ovom tehnologijom, znamo da će i oni žuriti da je implementiraju.”

Pratite naš blog i pridružite nam se na Telegramu.