Procesor plaćanja Worldpay prodaje se privatnoj investicijskoj firmi GTCR po vrednosti od 18,5 milijardi dolara.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Fidelity National Information Services prodaje većinski udeo u platnom gigantu Worldpay privatnoj investicionoj firmi GTCR po vrednosti od 18,5 milijardi dolara.

Privatna investiciona firma GTCR se složila da kupi većinski udeo u platnoj firmi Worldpay od Fidelity National Information Services po vrednosti od 18,5 milijardi dolara, prema saopštenju.

“GTCR će kupiti 55% Worldpay-a, a [Fidelity National Information Services] će zadržati preostalih 45%, u transakciji koja vrednuje poslovanje na 18,5 milijardi dolara,” izjavila je firma. Ova investiciona firma troši 11,7 milijardi dolara da bi stekla kontrolni udeo u Worldpay-u, prema Reuters-u.

Fidelity National Information Services se složio da plati oko 35 milijardi dolara za Worldpay pre otprilike četiri godine.

Worldpay-ovi planovi za kriptovalute

Prošle godine je kompanija objavila prošireni interes za kriptovalute kada je Fidelity rekao da će odeljenje za plaćanja omogućiti svojim trgovinskim klijentima da prihvate direktno “poravnanje” za plaćanja izvršena u USDC stabilnoj kriptovaluti.

Tada je Fidelity takođe rekao da će sarađivati sa Circle-om i platformom za trgovanje Crypto.com kao deo plana.

The Block je kontaktirao GTCR za komentar u vezi sa bilo kakvim planovima za kriptovalutne poduhvate Worldpay-a nakon dogovora, ali nije odmah dobio odgovor.