Cena bitkoina pada ispod 31.000 dolara usled objavljivanja restriktivnih zapisnika Feda.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Cena bitkoina je pala ispod 31.000 dolara jer je Federalna rezerva objavila jake minute koje ukazuju na dalje povećanje kamatnih stopa.

Cena bitkoina je pala ispod 31.000 dolara u četvrtak, padajući zajedno sa globalnim berzanskim indeksima usled jakih minuta Federalne rezerve i vrućeg izveštaja o zapošljavanju koji ukazuje na dalje povećanje kamatnih stopa.

Cena najveće kriptovalute na svetu je pala za 0,6% na 30.285 dolara u 13:13 u Njujorku, prema podacima sa sajta CoinGecko.

Suosnivač Nexo-a, Antoni Trenčev, je rekao da uprkos nedavnom padu bitkoina, institucionalni interes i talas novih zahteva za spot bitkoin ETF-ovima nastavljaju da podstiču bikovsko ponašanje.

“To se oslanja na ritam institucionalne usvajanja i nadolazeće spot ETF-ove, pri čemu BlackRock predvodi napredak”, rekao je Trenčev za The Block, dodajući da bikovski komentari izrečeni od strane izvršnog direktora BlackRock-a, Larija Finka, juče mogu početi da podstaknu veću aktivnost maloprodaje.

Bitkoin ETF-ovi

Kreg Erlam, analitičar u kompaniji Oanda, ima oprezniji pogled i primetio je da još uvek postoji neizvesnost jer američka Komisija za hartije od vrednosti i berze počinje da obrađuje sve prijave za spot bitkoin ETF-ove koje je primila u poslednjim nedeljama. Još uvek nije odobrila nijednu prijavu.

“Ne mislim da možemo očekivati da će Komisija za hartije od vrednosti i berze popustiti samo zato što se uključuju veći igrači, ali je moguće da dve strane mogu zajedno raditi na rešenju na način na koji bi se tradicionalne kripto kompanije inače teško snašle”, rekao je Erlam za The Block.