Korisnik kriptovaluta povraća 74 miliona dolara etra iz starog ugovora Ethereum Name Service.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Novčanik sa 39.700 etara koji se nalazio u starom registru Ethereum Name Service-a je povratio sredstva nakon otprilike četiri godine.
  • Novčanik je takođe prebacio 63.700 etara na novi novčanik.

Korisnik kriptovaluta i vlasnik Ethereum Name Service-a je povratio 74 miliona dolara etara iz starog ENS registra koji je zamenjen pre otprilike četiri godine.

Danas je novčanik, koji nije obavio transakciju od novembra 2021. godine, iznenada oživeo i povratio 39.700 etara putem više transakcija, prema Lookonchain. Zatim je poslao skoro 63.700 etara – sredstva koja su već bila u novčaniku – na novi novčanik.

“U osnovi, licitirali su (i pobedili) za mnoge nazive oko 2016/2017, i kada smo prešli na novi sistem 2019. godine, nikada nisu oslobodili vlasničke listove da povrate zaključana sredstva,” rekao je Nick Johnson, vodeći programer ENS-a, za The Block.

ENS pruža ljudima čitljiva imena, poput example.eth, koja su povezana sa blockchain adresama – što olakšava slanje transakcija. Kada je platforma nadograđena 2019. godine sa privremenog registra na trajniji, svaki vlasnik ENS-a je morao da migrira.

Ipak, mnogi korisnici to još uvek nisu uradili – i još uvek imaju mnogo etara zaključanih u starom registru. Vodeći programer ENS-a, Nick Johnson, je tvitovao da još uvek postoji na stotine hiljada vlasničkih listova koji nisu preuzeti u starom registru, a koji drže desetine hiljada etara.