Liquid staking mreža Stride usvaja Interchain Security Cosmos Hub-a.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Stride, najveći pružalac tečnog stakinga u Cosmos ekosistemu, će usvojiti Interchain Security.
  • Proizvodnja blokova u Stride-u će sada biti upravljana od strane validator seta Cosmos Hub-a.

Stride, najveći tečni staking protokol na Cosmos-u, je najavio skoro usvajanje Interchain Security-ja. Ova integracija je deo Cosmos Hub predloga 799, koji je dobio odobrenje od strane Cosmos Hub zajednice sa 97% glasova u korist.

Stride će biti drugi blockchain u Cosmos ekosistemu koji će usvojiti Interchain Security nakon Neutron-a

Počevši od danas, kako Stride inkorporira ICS, odgovornosti za proizvodnju blokova će se preneti sa Stride-ovog validator seta na Cosmos Hub – centralni lanac Cosmos-a. Ovaj potez ukazuje na to da će blockchain Stride-a preći sa korišćenja staked STRD za svoju ekonomsku sigurnost na oslanjanje na staked ATOM, i cilj mu je da sinhronizuje sigurnosne mere Stride mreže sa onima Cosmos Hub-a, koji ima 2.3 milijarde dolara staked ATOM-a.

Stride-ov tim je rekao The Block-u da će nastaviti da održava svoj jedinstveni identitet kao suvereni blockchain, koji se upravlja putem STRD tokena. Za korisnike Stride-a, ovo znači da mogu nastaviti da stave STRD na staking, zarade nagrade za staking i aktivno učestvuju u on-chain upravljanju.

Osnovne karakteristike Stride-a, kao što su tečni staking, inter-blockchain komunikacioni protokol, će ostati nepromenjene.