Microsoft se partneriše sa Axelarom na rešenjima za interoperabilnost blockchaina.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Axelar i Microsoft su se udružili kako bi razvili i ponudili proizvode za interoperabilnost blockchaina.
  • Kao deo dogovora, Axelarov prekogranični stek će biti dostupan Microsoftovim korisnicima putem Azure cloud marketplace-a.

Microsoft i Axelar, projekat za interoperabilnost kriptovaluta, su sklopili partnerstvo kako bi ponudili rešenja za interoperabilnost blockchaina.

Kao deo dogovora, Axelarova rešenja za interoperabilnost blockchaina će biti dostupna Microsoftovim korisnicima putem Azure cloud marketplace-a. Cilj je da se blockchain onrampi učine dostupnijim kako za web3 tako i za enterprise programere.

Konkretno, Microsoft Azure Marketplace će ponuditi Axelarov General Message Passing prekogranični softverski stek koji omogućava programerima da integrišu aplikacije na različitim blockchainima. U ponudi su i alati za programere kao što je AxelarJS softverski razvojni kit, koji automatizuje višestruke implementacije na blockchainu.

Axelar je blockchain projekat koji obećava sigurnu komunikaciju između različitih lanaca. To postiže putem programabilnog sloja interoperabilnosti na Cosmos mreži, koja služi kao most koji povezuje aplikacije na različitim blockchainima.

“Radujemo se saradnji sa Axelarom kako bismo ubrzali integraciju blockchaina i pružili vredna rešenja našim korisnicima”, rekao je Daniel An, direktor razvoja poslovanja u Microsoftovoj Web3 & AI diviziji. “Iskorišćavanjem naših snaga i ekspertize, možemo osnažiti organizacije da prihvate blockchain tehnologiju i transformišu svoje operacije.”

Axelar i OpenAI na Azure-u

Dve kompanije su se složile da istraže razvoj rešenja koja uključuju povezivanje privatnih i javnih blockchaina, kao i iskorišćavanje i integraciju sa Microsoft-ovim OpenAI uslugama na Azure-u.

“Deljeni vizija nas je inspirisala da se udružimo sa Microsoftom kako bismo pružili proširivi sloj interoperabilnosti za Azure zajednicu, od brzorastućih Web3 startapa do globalnih preduzeća”, rekao je suosnivač Axelara, Sergey Gorbunov. “Sa Microsoftom, sada takođe možemo istraživati nove granice u Web3, poput blockchain-om omogućenih OpenAI usluga i integracije veštačke inteligencije u buduće Web3 aplikacije.”

Nije neuobičajeno da se Microsoft udružuje sa kripto projektima kako bi ponudio svoje usluge na svojoj cloud platformi. U februaru je tehnološki gigant sarađivao sa Ankr-om kako bi ponudio korisnicima preduzeća rešenja za udaljene pozive na blockchainu.