Axie Infinity ne može da se oporavi. Lansiranje na Apple App Store-u ne uspeva da pokrene oporavak.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Activeplayer, DappRadar i Dune Analytics kontrolna tabla pokazuju da Axie Infinity i dalje ima problema, čak i nakon soft lansiranja na Apple App Store-u u nekoliko zemalja.
  • Broj korisnika i dalje opada prema nekim merenjima, dok je trgovina Axie Infinity NFT-ima opala od lansiranja na iPhone-u.

Pokušaj da se utvrdi koliko su popularne video igre pokretane blockchain-om još uvek je malo zbunjujući. Ali prema svim dostupnim merama, čini se da je Axie Infinity, kripto igra koja je bila jako hvaljena zbog mogućnosti zarade, gubi na popularnosti, i to uprkos soft lansiranju na Apple App Store-u sredinom maja.

Umesto da privlači nove igrače, Axie Infinity je izgubio više od 6.000 korisnika u poslednjih 30 dana, prema podacima sajta za igre Activeplayer.

Istraživač kripto igara DappRadar takođe potvrđuje pad, objavljujući statistike koje pokazuju da se broj digitalnih novčanika koji se bave igrom smanjio za oko 19% u poslednjih 30 dana. Prema sajtu, obim transakcija i trgovine takođe je opao za oko 30% u poslednjem mesecu.

Još jedan izvor podataka koji se nalazi na Dune Analytics prikazuje sliku skromnog rasta, sa Axie Infinity kontrolnom tablom koja sugeriše da je ukupan broj korisnika igre porastao od maja, ali za manje od 7.000 igrača. A to je uz činjenicu da je igra postala dostupna korisnicima iPhone-a u novim teritorijama, uključujući Argentinu, Kolumbiju, Peru, Meksiko, Venecuelu, Indoneziju, Maleziju i Vijetnam.

Sky Mavis, developer igre, nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Novi početak se oteže

Pre skoro dva meseca, Sky Mavis je objavio da najnovija verzija svoje igre, ‘Axie Infinity: Origins’, kreće na Apple App Store-u u odabranim zemljama Latinske Amerike i jugoistočne Azije. Sky Mavis je se nadao da će to biti veliki korak ka dodavanju više korisnika i postizanju popularnosti, ali i da će pomoći kompaniji da se oslobodi zavisnosti od glavnog tržišta, Filipina.

Iako ne prati koliko korisnika igra Axie Infinity ili je preuzelo, podaci sa CryptoSlam! takođe mogu pružiti uvid u popularnost igre tako što broje trgovinski obim koji stvaraju igrači kupovinom i prodajom NFT-ova u igri. U junu, trgovina Axie Infinity NFT-ovima je pala na 1,4 miliona dolara sa 2,1 miliona dolara u maju, prema CryptoSlam!.

Na vrhuncu tokom pandemije, mesečna trgovina Axie Infinity premašila je 700 miliona dolara.