Palm mreža će sledeće nedelje pokrenuti Supernets lanac baziran na Polygonu.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Palm Network prelazi na Polygon ekosistem stvaranjem vlastitog lanca.
  • Prelazak uključuje korišćenje softverskog skupa Polygon Supernets.

Palm Network je najavio svoj plan da objavi proof-of-stake sidechain unutar Polygon ekosistema koristeći Supernets softverski skup, dok održava postojeći Layer 1 blockchain. Pokretanje Supernets lanca je zakazano za sledeću nedelju.

Ekspanzija na Polygon je planirana u dve faze, rekla je Palm Foundation. Tokom inicijalne faze, Palm Network ima za cilj da implementira proof-of-stake sidechain do 1. avgusta. Nakon toga, sledeća faza će videti migraciju mreže na Layer 2 lanac – takođe baziran na Supernets – koji će koristiti zero-knowledge rollups, planiran za narednu godinu.

Ova strateška promena – urađena u saradnji sa Polygon Labs – ima za cilj da reši probleme skalabilnosti i efikasnije zadovolji demografske potrebe korisnika u kreatorima i gejming nišama, rekla je Palm Foundation.

Iskorišćavanje Polygon Supernets

Supernets, ranije poznat kao Polygon Edge, je Polygon platforma koja omogućava timovima da kreiraju svoje blockchain mreže koristeći razvojni softver. Palm se pridružio drugim projektima – poput Immutable, Aavegotchi i IDEX – koji rade na Supernets za svoje blockchainove u Polygon ekosistemu.

“Visoka brzina, sigurnost i skalabilnost koje Polygon Supernets pružaju su ključni kako napredujemo ka postizanju statusa zkEVM multiprovera”, izjavio je Andrea Lerdo, izvršni direktor Palm Foundation.

Očekuje se da će prelazak, prema rečima fondacije, poboljšati interoperabilnost sa Ethereumom i širim Polygon 2.0 ekosistemom, planiranim ekosistemom više Layer 2 lanaca.

Palm Network je prethodno korišćen od strane entiteta poput Candy Digital, podržanog od strane Gary Vaynerchuka, i Ethereum developera Consensys za izdavanje digitalnih kolekcionarskih predmeta.