Polygon Labs je imenovao novog izvršnog direktora nakon što je Fondacija ranije odbacila tu ulogu.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Polygon Labs je unapredio svog CLO-a na CEO-a, a suosnivač Sandeep Nailwal sada postaje izvršni predsednik.
  • Polygon Labs predsednik Ryan Wyatt odlazi, a Rebecca Rettig će sada obavljati funkciju CLO-a.

Polygon Labs je unapredio svog glavnog pravnog zastupnika Marca Boirona na poziciju izvršnog direktora u novoj kreiranoj ulozi.

Boironova promocija dolazi skoro godinu dana nakon što se pridružio Polygon Labs-u u avgustu prošle godine iz dYdX, DeFi protokola. Boiron je “idealna” osoba za ulogu CEO-a s obzirom na njegovo obimno učešće u oblikovanju strategije Polygon Labs-a i uspešno upravljanje više odeljenja tokom mnogo meseci, rekli su devet suosnivača Polygon-a u zajedničkom saopštenju koje je podeljeno sa The Block-om. Boiron će izveštavati suosnivače.

Boironovo imenovanje za CEO-a Polygon Labs-a dolazi godinu i po dana nakon što je Polygon Foundation rekao u decembru 2021. da više ne može imati C-suite pozicije jer je projekat decentralizovan. Tada je suosnivač Polygon-a Jaynti Kanani takođe bio CEO, a suosnivač Polygon-a Sandeep Nailwal takođe je bio glavni operativni direktor Polygon Foundation-a.

Kada su pitali zašto stvaraju ulogu CEO-a, portparol Polygon Labs-a je rekao The Block-u da organizacija ima i nastaviće da ima vođstvo osnivača i da će Boiron, kao CEO, voditi i inženjerski i poslovni tim.

Sandeep Nailwal postaje izvršni predsednik 

Sa današnjim preuređenjem menadžmenta, Nailwal je sada postao izvršni predsednik Polygon Labs-a, gde će i dalje aktivno oblikovati svakodnevne poslovne aktivnosti.

“Ponosim se i radujem izgradnji zajednice”, rekao je Nailwal u saopštenju. “Ova uloga mi omogućava da nastavim u potpuno izvršnoj ulozi kako bih oblikovao budućnost celokupnog prostora, vođen nezamenljivim vođstvom i smernicama od strane Polygon zajednice.”

Dok Boiron preuzima ulogu CEO-a, glavna politička službenica Polygon Labs-a Rebecca Rettig će sada obavljati funkciju glavnog pravnog zastupnika u kompaniji.

U međuvremenu, Ryan Wyatt, predsednik Polygon Labs-a, napušta svoju ulogu krajem meseca i nastaviće kao savetnik firmi. Prošlog meseca, Wyatt je svedočio pred Pododborom za inovacije, podatke i trgovinu Odbora za energetiku i trgovinu Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država nakon što je matični token Polygon blockchain-a MATIC proglašen kao hartija od vrednosti od strane Komisije za hartije od vrednosti i berze u svojim akcijama protiv kripto berzi Binance, Binance.US i Coinbase.

Polygon Labs je tada odgovorio na tvrdnju SEC-a, rekavši da je razvio projekat “van Sjedinjenih Američkih Država, implementirao ga van Sjedinjenih Američkih Država i i dalje se fokusira na globalnu zajednicu koja podržava mrežu”, dodajući da je “MATIC bio neophodan deo Polygon tehnologije od prvog dana, osiguravajući da mreža bude sigurna – i ostaje takva i danas”.

Ažuriranja naslova i celokupnog teksta kako bi se odrazilo da je Polygon Foundation ranije odbacio ulogu CEO-a.