Bitcoin ‘drži svoju poziciju’ usred višestrukih signala da bi povećanje kamatnih stopa moglo da se nastavi.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Bitcoin je bio iznad 30.000 dolara u petak, usred više signala da bi ove godine moglo biti više povećanja kamatnih stopa.  

Bitcoin je bio iznad 30.000 dolara u petak, usred više signala da bi ove godine moglo biti više povećanja kamatnih stopa.  

Najveća kriptovaluta na svetu po tržišnoj kapitalizaciji porasla je za 0,2% u 12:40 p.m. u Njujorku, prema CoinGecko

“Rast plata i stopa nezaposlenosti brinu jastrebove u Fedu i to znači da još nismo izvan opasnosti kada su u pitanju povećanja kamatnih stopa”, rekao je suosnivač Nexo-a Antoni Trenčev za The Block. “Ali, čak i u svetlu jastrebovskih vesti, bikovi bitkoina su zadržali svoje živce i držali svoju poziciju.”

Izveštaj o novim poslovima u petak i podaci iz privatnog sektora objavljeni juče ojačali su verovanje investitora da će Federalne rezerve nastaviti sa povećanjem kamatnih stopa na svom sastanku kasnije ovog meseca.

Američke akcije su otvorene niže u petak nakon ovih vesti.

Raspon trgovanja bitkoinom

Trenčev je rekao da bitkoinu treba osnovni pokretač da bi izašao iz trenutnog raspona, “jer je malo verovatno da će probiti svoj 13-mesečni vrh na osnovu izveštaja o novim poslovima.”

Investitori se usklađuju sa svojim pozicijama pred očekivane podatke o inflaciji u sredu.

“Ako su podaci o CPI niži od očekivanog, bitkoin bi potencijalno mogao dostići 35.000 dolara”, rekao je Trenčev. “Međutim, veći CPI bi mogao dovesti do pada bitkoina ispod 30.000 dolara jer bi investitori povukli neka sredstva,”