Potencijalna žalba SEC-a u slučaju Ripple ‘daleko od povratka unazad’: advokat

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Osnivač Crypto Law-a veruje da potencijalna žalba američke Komisije za hartije od vrednosti i berze u slučaju Ripple Labs nije neuspeh za XRP.
  • “Nemojte dozvoliti da neko potceni koliko je ova pobeda značajna za XRP, vlasnike XRP-a i Ripple”, izjavio je John E. Deaton.

U odgovoru na tvrdnju da bi žalba američke Komisije za hartije od vrednosti i berze u slučaju Ripple Labs mogla biti neuspeh za XRP, kripto advokat John E. Deaton izjavio je da “žalba nije ni blizu neuspeha”.

Pojašnjavajući, osnivač Crypto Law-a objasnio je svoje mišljenje da će “proći dve godine pre nego što odluka bude doneta od strane Drugog kruga, ako se žali”, dodajući: “Odluka Torres je zakon do tada – barem u Drugom krugu”.

Ako se žalba pojavi u slučaju Ripple, ići će na Drugi krug žalbenog suda.

Deaton: Torres ‘verovatno bi i dalje donela istu odluku’

Deatonovo mišljenje dolazi nakon što su advokati SEC-a koristili odvojeni postupak za sprovođenje – protiv Terraform Labs i njenog bivšeg izvršnog direktora, Do Kwona – kako bi najavili očekivanu žalbu na prošlonedeljnu podeljenu odluku u slučaju agencije protiv Ripple Labs.

“Sa poštovanjem, ti delovi Ripple-a su pogrešno odlučeni i ovaj sud ne bi trebalo da ih sledi”, tvrdili su advokati SEC-a u podnesku sudiji Jed Rakoffu Okružnog suda SAD-a za južni okrug Njujorka.

Deo Ripple odluke koji će verovatno biti osporen je onaj koji je utvrdio da “slepa ponuda” ili “programski” prodaje XRP trećim licima ne ispunjavaju sve kriterijume za ponudu hartija od vrednosti.

Na tu temu, Deaton je tvitovao da “čak i ako Drugi krug kaže da je Torres pogrešila u vezi primene trećeg Howey faktora […] to ne znači da SEC pobedjuje u programskim prodajama (prodajama na berzama).”

“Sve što se događa je da Torres zatim primenjuje druga dva faktora i verovatno bi i dalje donela istu odluku, zaključujući da SEC nije ispunio faktor zajedničkog preduzeća”, rekao je, pre nego što je izneo mišljenje: “Nemojte dozvoliti da neko potceni koliko je ova pobeda značajna za XRP, vlasnike XRP-a i Ripple”.