Cena Adventure Gold-a ukazuje na “loše aktere na tržištu”: trgovac

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Volatilena cena tokena Adventure Gold je pokrenula razgovor o potencijalnoj manipulaciji tržištem.
  • “Očigledno postoje neki loši akteri na tržištu trenutno – budite oprezni ako trgujete niskim tržišnim kapom”, izjavio je poznati trgovac Bybit-a.

Cena tokena Adventure Gold je doživela volatilno kretanje nakon što je trgovala iznad 1,40 dolara 20. jula, da bi potom pala na 0,76 dolara sledećeg dana – što je pokrenulo razgovor o potencijalnoj manipulaciji tržištem.

Jedan poznati trgovac Bybit-a, koji se predstavlja kao DeFi^2, je danas primetio da “sva tri najbolje rangirana naloga na Bybit-ovoj 24-časovnoj rang listi su se pridružila u poslednjih pet dana, samo trguju AGLD i ostvaruju sedmocifrenu dobit” – izjave koje su navodno potkrepljene pregledom Bybit-ovih rang lista.

“Očigledno postoje neki loši akteri na tržištu trenutno – budite oprezni ako trgujete niskim tržišnim kapom”, dodali su. DeFi^2 je odbio da dalje komentariše.

Adventure Gold je u igri valuta za Loot NFT projekat. Prema CoinGecko-u, trenutno je 396. rangirana kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji.

Cena tokena Adventure Gold je strmoglavo pala nakon značajnog skoka. Izvor: TradingView

Niske kapitalizacije altkoina doživljavaju nasilne oscilacije cena

Token Adventure Gold nije jedina kriptovaluta niske kapitalizacije koja doživljava sumnjivo kretanje cena.

Token projekta StormX, koji omogućava povraćaj kriptovaluta, navodno je doživeo manipulaciju tržištem tokom onoga što predstavnik korisničke podrške Binance-a naziva “hitnim incidentom sa STMX ugovorom”.

U poslednjih 24 sata, kriptovaluta rangirana na 268. mestu prema tržišnoj kapitalizaciji prema CoinGecko-u, skočila je sa 0,0063 na skoro 0,015 pre nego što se potpuno povukla.