Predlog da se spali veliki deo Kin snabdevanja zatvara se uz punu podršku.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Kin Fondacija je završila glasanje o spaljivanju 4,96 biliona svojih rezervi kako bi potpuno decentralizovala Kin protokol. 
  • Kik Inc će spaliti dodatnih 2,1 biliona KIN-a. 

Kin Fondacija, organizacija koja stoji iza protokola Kin, završila je glasanje koje će rezultirati spaljivanjem velikog procenta ukupne KIN ponude. 

Glasanje je završeno 27. jula u 10 sati po istočnom vremenu nakon troonedeljnog glasanja. Ted Livingston, osnivač platforme za slanje poruka Kik, predložio je potpunu decentralizaciju Kin protokola 6. jula. 

Dve strane drže veliki deo ove kriptovalute koja ima ukupnu ponudu od 10 biliona. Nakon glasanja, Kin Fondacija će spaliti 4,96 biliona svojih KIN rezervi, a Kik će spaliti još 2,1 biliona nakon toga.

Ukupno 7,06 biliona tokena koji će biti spaljeni čini gotovo 71% ukupne ponude.

‘Bez inflacije, bez fondacije i bez veb sajta’

“Ovo bi učinilo Kin jedinom značajnom kriptovalutom na Solani koja je potpuno decentralizovana, bez inflacije, bez fondacije i bez veb sajta. Ovo bi moglo biti novo i uzbudljivo doba za Kin,” napisao je Livingston u predlogu. 

KIN token se trgovao po ceni od 0,00001829 dolara u 10 sati po istočnom vremenu u četvrtak. U tri nedelje koje su prethodile rokovima za glasanje o spaljivanju, kovanica je zabeležila značajan rast, sa vrhunskom cenom od 0,000029 dolara 23. jula. 

Aktivnost cene $KIN tokom meseca koji je prethodio rokovima za spaljivanje 27. jula u 10 sati po istočnom vremenu. Foto: CoinMarketCap

Kin ima potpuno razblaženu tržišnu kapitalizaciju od 175,5 miliona dolara, prema praćenju cena kriptovaluta CoinMarketCap.

Put ka gašenju

Ted Livingston je smatrao da je spaljivanje biliona KIN tokena neophodno za budućnost protokola, objašnjavajući svoje razloge u predlogu od 6. jula. 

“Moj predlog je da Kin u potpunosti pređe na decentralizaciju spaljivanjem Kin rezervi, stavljajući Kin Fondaciju na put ka gašenju,” napisao je Livingstone. “Ovo ne samo da bi učinilo Kin jednom od najbržih kriptovaluta za razvoj sa strane programera, već i jednom od najsigurnijih sa regulatornog aspekta.” 

Kin Fondacija je sprovela testno spaljivanje 1 milijarde KIN tokena u maju. 

“Zajednica koja je glasala za odobravanje tako značajnog spaljivanja ponude predstavlja veliku prekretnicu za Kin kriptovalutu i značajno poboljšava njene karakteristike,” rekao je član Kin zajednice poznat kao KinShips za The Block.

“Spaljivanje eliminiše svu inflaciju ponude,” rekli su. “Nikada neće biti više Kin koji će ući u opticaj. Takođe, dalje decentralizuje kriptovalutu uklanjanjem ponude koja je bila dodeljena Kin Fondaciji tokom početne distribucije. Sada kada je spaljivanje odobreno, Kin Fondacija može biti zatvorena i Kin će postati zaista decentralizovan – bez centralizovane entiteta (koji je dobio početnu alokaciju) koji pokreće vrednost valute.”

(Ažuriranje sa komentarom člana Kin zajednice.)