Sequoia smanjuje veličinu kripto fonda, prema WSJ-u.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Sequoia Capital je smanjio veličinu svog kripto investicijskog fonda sa 585 miliona dolara na 200 miliona dolara, izvestio je Wall Street Journal u četvrtak.

Sequoia Capital je smanjio veličinu svog kripto investicijskog fonda sa 585 miliona dolara na 200 miliona dolara, izvestio je Wall Street Journal u četvrtak, pozivajući se na upućene osobe.  

Prema izveštaju, investiciona firma za rizični kapital takođe je smanjila fond za ekosistem koji investira u druge investicione fondove sa 900 miliona dolara na 450 miliona dolara. Sequoia je investitorima saopštila o ovim smanjenjima u martu, navodeći da se ona vrše kako bi se odrazile tržišne uslovi koji su obeleženi dugotrajnim padom.

Prema izveštaju, kompanija planira da se fokusira na podršku mladim startapima sa smanjenim kripto fondom, umesto većim kompanijama koje su se suočile sa izazovima u datim uslovima. 

Sequoia Capital premeštanje

Dva fonda koja su pogođena smanjenjima su prvi put najavljena 2022. Njen prvi kripto-fokusirani fond je planirao da izdvoji do 600 miliona dolara za investicije u “likvidne tokene”.

Firma je nedavno raskinula saradnju sa dva kripto investitora usled restrukturiranja tima za rizični kapital, izvestio je Bloomberg News ranije ovog meseca. Prošle godine je bila primorana da otpisuje svoju investiciju u propalu kripto berzu FTX na nulu.