Puma lansira kripto patike vredne 130 dolara u saradnji sa Roc Nationom Jay Z-a.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Puma i Roc Nation su izbacili novu seriju patika koje dolaze sa “kriptografskim identitetom” čipom.

Globalni brend obuće i odeće Puma i Roc Nation, izdavačka kuća osnovana od strane Jay-Z-a, su izbacili novu seriju patika koje dolaze sa “kriptografskim identitetom” čipom koji omogućava vlasnicima pristup ekskluzivnom sadržaju.

Izlazak tri nove pari patika, koje koštaju 130 dolara po komadu, poklapa se sa proslavom 50. godišnjice Hip-Hop-a, izjavile su kompanije. Pume sa blockchain tehnologijom dolaze sa NFC čipom koji, kada se skenira, otključava “ekskluzivni sadržaj, nedeljne mixtape izdanke i neograničen pristup životu iza scene kao umetnik Roc Nation-a”, navodi se takođe u saopštenju.

“Evolution of the Mixtape” je naziv promocije, koja se smatra “drugom iteracijom Mixtape serije”, izjavile su kompanije. Patike se mogu kupiti preko Puma, Foot Locker i Champs prodavnica online i širom Severne Amerike.

Više fizičko-digitalnih proizvoda

Ovo predstavlja najnoviji pokušaj spajanja popularnosti ekskluzivnih i originalnih linija patika sa mogućnošću blockchain tehnologije da obeleži i autentifikuje limitirane izdanke robe. I Puma i Nike su aktivno eksperimentisali sa NFT patikama i fizičkim proizvodima povezanim sa digitalnim sredstvima.

Puma i Roc Nation su se udružili sa tehnološkom kompanijom Legitimate na novoj liniji patika. Osnovana 2021. godine, Legitimate pomaže u kreiranju “fizičko-digitalnih” proizvoda, koji su namenjeni da premoste jaz između “fizičkih proizvoda i digitalnih iskustava” putem svoje vlasničke tehnologije koja uključuje NFC oznaku, koju elektronski uređaji mogu čitati dok je ugrađena u proizvode.