SEC navodno usporava pružanje tražene pomoći za zakon o američkom kripto tržištu.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ексклузивно

Брзо узимање

  • Више извора је рекло The Block-у да SEC не пружа помоћ која је захтевана у великом конгресном напору да се промени крипто тржиште у САД.
  • Очекује се да ће крајњи нацрт необичног закона са више комитета бити представљен у четвртак, у очекивању комитетске расправе и гласања следеће недеље.

Републикански напор да се у САД створе нова правила за крипто тржишта, који је сакупљао моментум месецима, можда иде ка препреки величине Комисије за хартије од вредности и берзе. 

Законодавство о структури тржишта – као и до среде по подне још увек без назива, иако су републикански чланови Комитета за финансијске услуге Дома били информисани о иначе завршеном производу по подне – било би усмерено на регулаторе тржишта САД да експлицитно утврде пут за прелазак дигиталне активе из статуса хартије од вредности у статус комодитета. Такође би дало Комисији за трговину комодитетима већу моћ над тржиштима крипто комодитета – пре свега трговину биткоином, за сада. Активе које постану довољно децентрализоване да би се сматрале комодитетима више не би биле предмет захтева за финансијско откривање, централна тачка спорова индустрије крипта са SEC-ом.

Очекује се да ће закон бити представљен у четвртак. Прерада, термин за комитетску расправу и процес измене, првобитно је била закажена за дел Финансијских услуга у среду, али је одложена за следећу недељу да би се омогућило време за додатни преглед од стране чланова комитета и промене језика да би се добила додатна подршка Демократа.

Али људи који су упознати са законом и његовим састављањем, који су захтевали анонимност да би слободно говорили о теми, рекли су The Block-у да SEC још увек није пружио суштинске техничке повратне информације за веома комплексан закон, што може ометати напоре да се привуку Демократе да подрже овај закон, што је кључно ако желимо да има шансу да постане закон овог Конгреса.

Нису добили помоћ коју су тражили

Званичници SEC-а су прошле недеље обавестили особље Демократа из Комитета за финансијске услуге Дома о својим ставовима о регулацији дигиталних активa, у контексту предстојећег разматрања закона за стабилне крипто валуте и крипто тржишта у САД.

„Општа порука је била да овај закон није исправљив и да вам не пружамо техничку помоћ да покушате да га исправите“, рекао је финансијски лобиста који је упознат са обавештењем.

Републикански члан особља Комитета за финансијске услуге рекао је да је особље SEC-а било комуникативно, а председник Комитета за финансијске услуге Патрик Макхенри и предс