SEC ostavlja mogućnost žalbe u slučaju Ripple

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Komisija za hartije od vrednosti i berze ostavila je mogućnost za žalbu odluke u vezi sa XRP koja je delimično išla u korist Ripple-a. 

Nakon delimičnog poraza u dugotrajnom slučaju protiv Ripple Labs-a zbog prodaje njihovog domaćeg tokena XRP, portparol Komisije za hartije od vrednosti i berze ostavio je mogućnost za moguću žalbu na odluku.

U saopštenju, portparol agencije je rekao da će regulator tržišta “nastaviti da pregleda odluku” i pohvalio druge delove sudijeve odluke koji su išli u korist agencije. 

“Zadovoljni smo što je sud utvrdio da su XRP tokeni ponuđeni i prodavani od strane Ripple-a kao investicioni ugovori u suprotnosti sa zakonima o hartijama od vrednosti u određenim okolnostima”, rekao je portparol u saopštenju dostavljenom The Block-u. “Sud se složio sa SEC-om da Howey test upravlja analizom hartija od vrednosti kripto transakcija i odbacio je Ripple-ov izmišljeni test o tome šta čini investicioni ugovor, umesto toga naglašavajući da su Howey i kasniji slučajevi utvrdili da različite materijalne i nematerijalne imovine mogu služiti kao predmet investicionog ugovora.”

Portparol je takođe napomenuo da je federalna sudija u slučaju, sudija Analisa Torres iz Južnog okruga Njujorka, presudila da neznanje o zakonima o hartijama od vrednosti nije dovoljna odbrana. 

Nezavisni stručnjaci očekuju žalbu od strane SEC-a, ako ne i od obe strane, jer je Torres utvrdila da je prodaja XRP vredna preko 700 miliona dolara bila nezakonita i naredila suđenje radi utvrđivanja lične odgovornosti za izvršnog direktora Ripple-a, Brada Garlinghausa, i izvršnog predsednika Krisa Larsena.