Seulski sud održava prvo saslušanje za suosnivača kompanije Terra, Daniela Šina.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Šin lično nije prisustvovao prvom saslušanju, izveštava lokalni mediji.
  • Njegovi advokati su zatražili više vremena za pripremu suđenja, a drugi datum pripreme za suđenje je zakazan za 28. avgust.

Seulski južni okružni sud je u ponedeljak održao prvo preliminarno saslušanje za suosnivača Terraform Labsa, Danijela Šina, i još sedam bivših zaposlenih u Terraformu, izveštava južnokorejski medijski izvor News 1 izveštava

Međutim, Šin, koji je optužen u aprilu za nekoliko optužbi, uključujući prevaru, lično nije prisustvovao saslušanju održanom u Seulu, izveštava Forkast izveštava.

Južnokorejski tužioci su u aprilu zvanično optužili Šina i još devet osoba za više optužbi, uključujući kršenje zakona o tržištu kapitala. To je usledilo nakon višemesečne istrage tužilaca o navodnim nepravilnostima Terraforma koje su prošle godine izazvale dramatičan pad, uništavajući više od 40 milijardi dolara vrednosti investitora.

U ponedeljak su Šinovi advokati zatražili više vremena za pripremu suđenja, tvrdeći da slučaj nije jednostavno krivično suđenje i da zahteva više tehničke podrške, prema lokalnom medijskom izvoru Chosun Biz. Drugi datum pripreme za suđenje je trenutno zakazan za 28. avgust.

‘Fiktivni’ projekat

Terraov algoritamski projekat stabilnog novčića Terra-Luna bio je osuđen na propast i bio je “fiktivan”, izjavio je Seulski južni okružni tužilački ured izveštava u aprilu. Tužioci su rekli da je projekat izazvao “astronomsku štetu” za investitore i ostvario profit od 463 milijarde wona (354,3 miliona dolara).

Tužioci su takođe u aprilu izjavili da su vlasti zamrzle 247 milijardi wona imovine. Šinovi advokati su tada odbacili sve optužbe.

U maju je sud odbacio drugi pokušaj tužilaca da izda nalog za hapšenje Šina, navodeći da nije verovatno da će uništiti dokaze ili predstavljati rizik od bekstva.