Narval prikuplja 4 miliona dolara za platformu koja pomaže firmama da organizuju web3 imovinu.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • BlockTower VC je predvodio prikupljanje sredstava, uz učešće a16z, Fabric Ventures i Bpifrance.
  • Narval želi da organizacijama pruži siguran način interakcije sa digitalnim sredstvima.

Francuska startup kompanija Narval danas je objavila da je prikupila 4 miliona dolara u seed rundi koju je predvodio BlockTower VC.

Kompanija gradi ono što opisuje kao “platformu za upotrebu web3 novčanika”, pomažući organizacijama da upravljaju i koriste sve, od kriptovaluta do NFT-ova.

“Naša ključna karakteristika je ono što nazivamo veoma detaljnim političkim mehanizmom koji se nalazi na bilo kojem modelu čuvanja ključeva i koji omogućava organizacijama da na veoma detaljnom nivou odluče ko može šta da radi sa digitalnim sredstvima”, rekao je Greg Jessner, suosnivač i izvršni direktor Narvala, bivši direktor trgovanja izvedenim finansijskim instrumentima u BNP Paribas-u, za The Block.

Rekao je da se Narvalova tehnologija može smatrati “jednostavnim, funkcionalnim i detaljnim slojem upravljanja”.

Postojeći investitori Fabric Ventures i Frst Capital takođe su učestvovali u prikupljanju sredstava, nakon što je Narval završio njihov zajednički inkubatorski program, Le Crypto Fellowship. Takođe su učestvovali i novi investitori a16z (kroz svoju Crypto Startup School), Cherry Crypto, Motier Ventures, Bpifrance i anđeoski investitori Sandeep Nailwal iz Polygon-a, Seb Borget iz The Sandbox-a i Fred Montagnon iz Arianee-a.

Tim Narvala ostaje mali, sa manje od deset članova. Sa novim sredstvima, startup će zapošljavati inženjere i dizajnera, nastavljajući rad na platformi i jačajući marketinške napore, rekao je Jessner.

Sloj upravljanja za web3

U svom saopštenju, Narval je predstavio svoju tehnologiju – koja firmama pruža način da precizno kontrolišu ko može pristupiti kojim digitalnim sredstvima – kao rešenje za neke od izazova sa kojima se trenutno suočava kripto sektor. Kako stvari stoje, rekli su, “organizacije ne mogu sigurno koristiti svoja digitalna sredstva”.

Startup je istakao probleme kao što su lična upotreba novčanika u organizacijske svrhe i zbunjujući niz vrsta novčanika koji su prisutni u industriji.

Narvalov sloj upravljanja, koji dolazi u obliku API-ja, ima za cilj da trezor menadžerima pruži sigurniji način za navigaciju DeFi i NFT-ima.