RFK Jr. je vlasnik bitkoin torbe uprkos govoru na majskoj konferenciji.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Potencijalni predsednički kandidat Robert F. Kennedy Jr. je rekao u maju da nije uložio u bitkoin, ali junski dokumenti pokazuju da je uložio u kriptovalutu.

Demokratski predsednički kandidat Robert F. Kennedy Jr. je rekao u maju na konferenciji u Majamiju da nije ulagač u bitkoin, ali junski finansijski dokumenti otkrivaju da ima “vreću”, prema izveštaju CNBC

Prema finansijskim dokumentima podnetim 30. juna, nećak bivšeg predsednika Džona F. Kenedija ima između 100.001 i 250.000 dolara bitkoina u brokerskom računu. Predstavnik predsedničkog kandidata je rekao za CNBC da je investicija napravljena nakon govora koji je održao na Bitcoin Majamiju. Predstavnik je takođe rekao da investicija ne predstavlja sukob interesa. 

Kako je CNBC primetio, Kenedi je zagovornik bitkoina, tvitujući da “Bitkoin nije samo bedem protiv totalitarizma i manipulacije našom novčanom zalihom, već pokazuje put ka budućnosti u kojoj su institucije vlade transparentnije i demokratskije”.

Kenedijeva kampanja je prvo rekla CNBC-u da je investiciju napravila njegova supruga, bivša glumica iz serije “Curb Your Enthusiasm” Cheryl Hines, ali kasnije su potvrdili da pripada predsedničkom kandidatu. 

Kenedi je deo grupe kandidata koji podržavaju kriptovalute, a tu su i republikanski senator Ted Cruz i drugi potencijalni predsednički kandidati poput guvernera Floride Rona DeSantisa.