Spot kripto berzanske obime opadajući trend

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Sedmodnevni pokretni prosek dnevnih obima trgovanja kripto valutama opao je sa nedavnog maksimuma od 19,4 milijarde dolara 27. juna na 14,2 milijarde dolara 8. jula.

Rast tržišta spot bitkoin berzom podržanih fondova zaustavio se u povećanju obima trgovanja kripto valutama, pokazuju podaci The Block Research-a. 

Sedmodnevni pokretni prosek dnevnih obima trgovanja kripto valutama opao je sa nedavnog maksimuma od 19,4 milijarde dolara 27. juna na 14,2 milijarde dolara 8. jula, prema podacima The Block-ovog kontrolnog panela. Bio je nešto više od 15 milijardi dolara u petak. 

Cena bitkoina, s druge strane, relativno je stabilna u istom periodu. Spora aktivnost u trgovanju kripto valutama na spot berzama može ukazivati da se aktivnost prenela na derivate ili van berze. Od trenutka kada je BlackRock podneo prijavu za spot bitkoin ETF 15. juna, cena bitkoina je porasla za više od 18%.

U međuvremenu, berza bitkoin futures u vlasništvu CME-a zabeležila je porast otvorenog interesa, pri čemu je metrika dostigla 2,7 milijardi dolara u trenutku pisanja.