StarkWare lansira open-source klijent Papyrus za StarkNet.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • StarkWare je objavio Papyrus kao open-source puni čvor klijent za StarkNet.
  • Papyrus će pomoći u poboljšanju mogućnosti proizvodnje blokova StarkNet-a.

StarkWare je predstavio još jedan puni čvor klijent za svoje skaliranje rešenje StarkNet pod nazivom Papyrus, koji je napisan u programskom jeziku Rust. Ovo će omogućiti raznovrsniji skup implementacija skaliranog rešenja, potencijalno jačajući sigurnost i decentralizaciju.

Papyrus će poboljšati mogućnosti transakcija projekta, tim je objavio u sredu. On se pridružuje Pathfinderu kao drugi puni čvor klijent kodiran u Rustu. StarkNet takođe ima još jedan puni čvor klijent pod nazivom Juno koji se kodira u Golang-u. 

Novo objavljeni čvor će pomoći proširenju performansi i decentralizaciji StarkNet-a, navodi se u saopštenju. Papyrus će navodno poboljšati mogućnosti proizvodnje blokova StarkNet Sequencera. Sequencer je alat odgovoran za naručivanje i izvršavanje transakcija na StarkNet-u. Papyrus će pružiti efikasan sloj za skladištenje kako bi se poboljšala propusnost Sequencera.

StarkWare je prethodno opisao svoju mapu rasta za StarkNet sa fokusom na funkcionalnost, skalabilnost i decentralizaciju tim redom. Tim kaže da je postigao odličnu funkcionalnost sa Visa nedavno predložila korišćenje StarkNet-a za ponavljajuće plaćanje. Sada se pažnja usmerava na brige o performansama sistema sa ciljem poboljšanja skalabilnosti, stoga je objavljen Papyrus.

Uvođenje Papyrusa će takođe pomoći u jačanju težnje ka većoj decentralizaciji, navodi tim, jer je to open-source čvor klijent. Ovaj potez je deo napora da se projekatov tehnološki stek širi kao open-source.