TeraWulf će povećati kapacitet rudarenja bitkoina sa novim Bitmain hardverom.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Nakon završetka kupovine, TeraWulf će povećati svoju samorudarsku snagu na 58% do kraja godine, na 7,9 EH/s.

Bitcoin rudarska firma TeraWulf će povećati svoju samorudarsku hashrate snagu za 58% kupovinom 18.500 Antminer S19j XP bitcoin rudarskih mašina od proizvođača hardvera za rudarenje kriptovaluta Bitmain za 53,4 miliona dolara.

Nove mašine će biti postavljene u kompanijinom objektu Lake Mariner u Njujorku, kako je navedeno u saopštenju kompanije.

“Naš planirani rast sa S19j XP mašinama će dodatno uspostaviti TeraWulf kao jednu od najefikasnijih rudarskih flota u sektoru, sa efikasnošću flote od 25,7 J/TH”, rekao je Nazar Khan, suosnivač i COO kompanije TeraWulf. “Uz ostvarenu prosečnu cenu struje od 3,5 centi po kilovat satu i prosečnu dostupnost veću od 98%, ne samo da povećavamo kapacitet rudarenja ovim nalogom, već istovremeno pozicioniramo TeraWulf za povećanje profitnih marži pred sledeće prepolovljenje.”

TeraWulf je platio depozit za nove mašine i će primiti rudare u jednakim grupama podeljenim između oktobra, novembra i decembra.