Ripple ulaže u rundu za AI-metaverse kompaniju koja je partner sa FIFA-om i Mastercard-om.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Platforma za tehnologiju metaversa Futureverse je dobila kapital od 10T Holdings i Ripple.
  • Futureverse ima raznolik spisak partnera koji uključuje Keanu Reeves-a, Snoop Dogg-a, FIFA-u i Mastercard.

Futureverse, platforma koja koristi veštačku inteligenciju i tehnologiju metaversa, dobila je 54 miliona dolara u Seriji A finansiranja, pri čemu je učestvovala kompanija za rešenja za plaćanje kriptovalutama Ripple Labs.

Fond za rast 10T Holdings je predvodio rundu. Osnivači Futureverse-a su odbili da podele novu procenu vrednosti kompanije, prema Bloomberg-u.

Platforma Futureverse “uključuje robustan set alata za generisanje sadržaja veštačke inteligencije dizajniranih da poboljšaju muziku, objekte, likove i animacije koje čine metavers”, navodi se u saopštenju kompanije. Takođe je navedeno da je prethodno ostvarila partnerstva sa raznovrsnim setom kompanija i pojedinaca, uključujući FIFA-u, Mastercard, Death Row Records, Snoop Dogg-a i Keanu Reeves-a.

Kompanija je prethodno objavila partnerstvo sa Ripple-om koje uključuje integraciju koja koristi XRP token koji je prošle nedelje značajno porastao u vrednosti nakon što je sud izdao pomešanu odluku o tome da li je digitalna imovina bezbednosni instrument ili ne.

Vizija Futureverse-a

Vesti o finansiranju Futureverse-a dolaze u vreme kada je entuzijazam za “metaverse” startape i investicije opao nakon procvata prošle godine. Kompanija se nada da će njena tehnološka rešenja i alati podstaći dalji razvoj “interoperabilnih aplikacija, igara i iskustava”.

“Sa zadovoljstvom nastavljamo da podržavamo viziju Futureverse-a”, izjavila je predsednica Ripple-a, Monica Long. “Iako smo još u ranoj fazi onoga što projekat poput ovog, i zapravo veći koncept metaversa, može postići, mi u Ripple-u smo oduševljeni što doprinosimo osnovnom infrastrukturnom sloju i pružamo stvarnu korist krajnjim korisnicima otvorenog metaversa.”