Terraform je dozvolio da se izda sudski nalog za FTX zbog prodavaca koji su kratko prodavali Terra/Luna.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Podneta je sudski nalog u vezi sa odbranom izdavača stabilnog novčića u slučaju izvršenja koji je pokrenula Komisija za hartije od vrednosti i berze.
  • Advokati FTX-a su se složili sa izmenjenom verzijom originalnog zahteva za sudski nalog.

Federalni sudija dozvoljava Terraform Labs, izdavača srušenog algoritamskog stabilnog novčića Terra i pripadajućeg upravljačkog tokena Luna, da izda sudski nalog bankrotiranom kripto gigantu FTX.

Terraform tvrdi da FTX ima informacije relevantne za njegovu odbranu u vezi sa akcijom Komisije za hartije od vrednosti i berze izvršenja. Kompanija tvrdi da je koordinirano kratkovanje njenih tokena uzrokovalo njihov pad u maju 2022. godine, i da propali kripto carstvo Sema Bankman-Frieda ima informacije i relevantne dokumente.

U ponedeljak je sudija Džon Dorzi iz Američkog bankrotnog suda za okrug Delaver dao posebno ovlašćenje algoritamskoj kompaniji za stabilne novčiće da natera trenutno ugašenu trgovačku platformu da dostavi dokumenta i informacije relevantne za Terraformovu argumentaciju.

Advokati za FTX, koji takođe zastupaju FTX US, takođe su se složili sa nalogom, koji je prepravljen nakon kompromisa između njih i advokata Terraforma, budući da su kompanije i pojedinci koji ulaze u bankrot obično zaštićeni od dodatnih pravnih postupaka sve dok ne izađu iz bankrota. FTX će dostaviti tražene zapise, pod uslovom da se ograniče na Terraformovu odbranu protiv SEC-ovog slučaja.

Jump Trading, zapisi o kratkoj prodaji će biti dostavljeni

To uključuje “zapise o novčanicima, računima i sredstvima koja se koriste za transakcije” na različitim trgovačkim platformama FTX-a i velike količine prodaje ili ponuda “velikih količina razvijenih kriptovaluta” od strane Terraform Labs. Uključene su informacije o novčanicima i trgovačkim računima koje je Jump Trading koristio putem FTX-a za trgovinu UST ili Lunom od 1. maja 2021. do 31. maja 2022. godine, kao i bilo koje druge informacije o računima i novčanicima koje su koristili prodavci na kratko Terra/Luna tokom istog perioda.

U svom slučaju protiv izdavača stabilnog novčića, SEC tvrdi da su njihovi klijenti sklopili sporazum sa Jump Tradingom radi vraćanja vrednosti UST-a, što izdavač stabilnog novčića negira. Sudski nalog ima za cilj da pruži dokaze koji će pobiti taj deo SEC-ovog slučaja protiv Terraforma i njegovog osnivača Do Kwona, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Crnoj Gori zbog drugih optužbi.