Tržišna kapitalizacija Coinbase-a u odnosu na Uniswap raste.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Podaci Bloka pokazuju da je odnos tržišne kapitalizacije između ove dvije kompanije naglo porastao, dosegnuvši godišnji maksimum od 6,2 13. jula.

Opšti rast globalnih akcija i kriptovaluta nije pomogao tržišnoj kapitalizaciji jednog od miljenika decentralizovanog finansijskog tržišta. 

Dok su akcije Coinbase-a porasle za više od 213% od početka godine – pojačane iznenađujućom prijavom BlackRock-a za berzanski fond bitkoina – tržišna kapitalizacija DeFi berze Uniswap nije se pomerila. Tržišna kapitalizacija DEX-a je ostala stabilna, oko 4 milijarde dolara tokom većeg dela godine. 

S druge strane, tržišna kapitalizacija Coinbase-a je porasla sa preko 7 milijardi dolara na početku godine na skoro 25 milijardi dolara u petak. 

Podaci Bloka pokazuju da je odnos tržišne kapitalizacije između ove dvije kompanije naglo porastao, dosegnuvši godišnji maksimum od 6,2 13. jula.

Coinbase se podiže za više od 20% u četvrtak zajedno sa širim kripto tržištem nakon što je sudija presudio da prodaja XRP-a Ripple Lab-a na berzama nije prekršila zakone o hartijama od vrednosti.