Wallet Pay omogućava plaćanje Bitcoinom, Tetherom i Toncoinom na Telegramu.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Korisnici će moći da vrše plaćanja trgovcima koristeći Tether, Toncoin i Bitcoin direktno unutar Telegram aplikacije.
  • Plaćanja se mogu vršiti putem botova ili web aplikacija trgovaca na Telegramu koristeći Wallet Pay.

Wallet, kripto i plaćanje rešenje bazirano na The Open Network (TON) i integrisano u Telegram, lansira Wallet Pay, omogućavajući Bitcoin, Tether i Toncoin plaćanja trgovcima na popularnoj messaging aplikaciji.

Prodavci i korisnici Wallet Pay-a mogu koristiti kripto sredstva za trenutna i sigurna plaćanja za robu i usluge. “Glatki i jednostavni proces plaćanja zahteva samo nekoliko dodira unutar botova ili web aplikacija trgovaca na Telegramu”, navodi se u saopštenju koje je pružila TON Fondacija. 

TON Fondacija je nekomercijalna grupa podržavalaca i saradnika iza TON blockchain-a.

Telegram-ovi 700 miliona korisnika

Korisnici Wallet Pay-a ne moraju unapred posedovati kriptovalute i mogu dopuniti svoj Wallet nalog koristeći bankovnu karticu tokom procesa plaćanja. Dok je Wallet Pay namenjen transakcijama između potrošača i trgovaca, peer-to-peer kripto transferi između korisnika su takođe dostupni u Telegramu putem @wallet bota.

TON Fondacija je izjavila da će integracija omogućiti trgovcima da iskoriste ogromnu zajednicu korisnika Telegrama od preko 700 miliona pojedinaca. 

“Različiti poslovi mogu iskoristiti Telegram i TON ekosisteme koristeći Wallet Pay-ovu besprekornu plaćačku rešenje”, rekao je Andrew Rogozov, osnivač TON Fondacije, u saopštenju. “Razvijanjem i promovisanjem ovako često tražene funkcionalnosti, preduzimamo još jedan korak ka masovnoj usvajanju kriptovaluta, što je osnovna misija TON-a.”

Korisnici mogu isprobati javnu beta verziju Wallet Pay-a putem Wallet Pay bota ili se prijaviti kao trgovac putem sajta, a očekuju se dalja ažuriranja o skaliranju i dostupnosti tehnologije uskoro.

The Open Network je prvobitno dizajniran 2018. godine od strane osnivača Telegram Messengera, a kasnije je prenet na TON zajednicu da nastavi njegov razvoj.

Prošlog meseca, TON Fondacija je predložila mehanizam spaljivanja za TON mrežu, predlažući spaljivanje 50% provizije od transakcija.