a16z crypto, Snoop Dogg se pridružuju investicionoj rundi Serije A u iznosu od 20 miliona dolara za web3 muzičku firmu Sound.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Veb3 muzička firma Sound je prikupila 20 miliona dolara od a16z crypto i drugih investitora. 
  • Sound će koristiti sredstva za proširenje tima i skaliranje svoje veb3 muzičke strategije, rekao je osnivač za The Block.

Veb3 muzička firma Sound je prikupila 20 miliona dolara u Seriji A finansiranja. 

a16z crypto je predvodio rundu. Dodatni učesnici su bili Palm Tree Crew, A Capital, Sound Ventures, Collab + Currency, Scalar Capital, Snoop Dogg, Ryan Tedder i Tay Keith.

“Sredstva će nam omogućiti resurse za proširenje tima i dalje ostvarivanje naše misije da Sound postane dom muzičkog otkrića na vebu i mobilnim uređajima”, rekao je suosnivač firme David Greenstein za The Block.

Sound trenutno ne otkriva svoju procenu vrednosti, dodao je suosnivač. 

Veb3 alati za mintovanje

Pored objave novog finansiranja, Sound je otvorio svoje veb3 alate za mintovanje.

“Ranije je bio dostupan samo ograničenoj grupi umetnika tokom testnog perioda”, rekao je Greenstein. “Danas će ovi alati biti dostupni svim umetnicima na Sound platformi.”

Sound omogućava umetnicima da mintuju i prodaju muziku kao NFT-ove. Platforma je izgrađena na Ethereum blockchainu i koristi ERC-721A standard tokena.

Sound je takođe dodao Optimism podršku 12. juna kako bi smanjio troškove gasa i ubrzao vreme transakcija. Korisnici mogu kupiti muziku sa ETH-om ili kreditnom karticom.