Vance Spencer iz Frameworka smatra da je sentiment na kripto tržištu i dalje “katatoničan”.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Vance Spencer iz Framework-a kaže da “sentiment kripto tržišta ostaje katatoničan” uprkos bikovskim vetrom. 

Venture investitor u kripto Vance Spencer je u ponedeljak na Twitteru objasnio kako industrija u celini možda ne ceni u potpunosti bikovske sile koje deluju na tržište.

Suosnivač Framework Ventures-a primećuje da “sentiment tržišta ostaje katatoničan”, pre svega zato što se nekoliko kripto-nativnih firmi još uvek “oporavlja od prethodne godine” dok TradFi firme ostaju nedovoljno izložene. 

Ovi komentari dolaze u trenutku kada se širok spektar upravitelja imovinom priprema da uđe na tržište sa novim berzanskim fondovima za bitkoin, koje Spencer očekuje da će biti dostupni do kraja godine, iako još uvek nisu odobreni od strane regulatora. To je razvoj koji on veruje da će otvoriti vrata “mogućnostima za ETF-ove drugih kripto-sredstava”.

“Kripto se nalazi u mnogo boljem položaju nego što mu se priznaje”, rekao je Spencer. “Istorija je na našoj strani; mi zamenjujemo finansijski sistem softverom koji niko i svako kontroliše. Radujem se narednim godinama i decenijama.”

Prelazak na Ethereum

Govoreći o Ethereumu, Spencer je rekao da je uspešan prelazak ove blockchain mreže sa proof-of-work na proof-of-stake privukao pažnju velikih bankarskih firmi.

“Ekonomija ETH-a je primećena od strane velikih banaka, a istraživački izveštaji su počeli da se pojavljuju”, napisao je. “Postoje 3 DeFi aplikacije koje ove godine beleže prihode od 100 miliona dolara (u medveđem tržištu), a 1-2 od njih ima mogućnost da ostvari prihode od 1 milijarde dolara sa maržom od 95% (u bikovskom tržištu).”

Cena kripto-sredstava poput ethera je značajno porasla u odnosu na najniže nivoe, ali je još uvek niža od najviših nivoa za više od 50%. Povećanje cena različitih tokena još uvek nije rezultiralo aktivnijim privatnim tržištem, pri čemu je aktivnost u investiranju i dalje niska. 

Kako je ranije izveštavao The Block, finansiranje web3 venture projekata je drastično opalo u prvom kvartalu 2023. godine, za 80% u odnosu na isti period prethodne godine.