Arkham referalni linkovi otkrivaju email adrese korisnika.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Provajder podataka o blockchainu Arkham Intelligence izgleda da je omogućio javni pristup nekim emailovima korisnika putem dekodabilnih referalnih linkova koji su deljeni od strane korisnika uoči token airdropa. 

Provajder podataka o blockchainu Arkham Intelligence izgleda da je omogućio javni pristup nekim emailovima korisnika putem dekodabilnih referalnih linkova koji su deljeni od strane korisnika uoči token airdropa. 

Arkham, koji je najavio on-chain inteligenciju razmenu u ponedeljak, će videti da Binance sprovede javnu prodaju tokena novog tokena pod nazivom ARKM. Kompanija je objavila uputstva za airdrop, koji će biti aktivan od 18. jula.

Neki korisnici koji su delili referalne kodove za program kako bi brzo sakupili više poena, saznali su da su detektivi mogli da dekodiraju njihovu email adresu iz linkova. Rast Arkhama je delimično podstaknut referalnim linkovima jer je obično bio zatvorena platforma.

“Referalni program je i dalje aktivan i prema prethodnoj pošti, sakupljeni poeni će direktno biti konvertovani u $ARKM tokene i biće airdropovani na vaš novčanik,” napisao je jedan korisnik na Twitteru objavljujući link koji sadrži referalni kod koji se lako može dekodirati u email adresu pomoću online alata.  

Kripto Twitter kreće u doxing pohodu

Kripto Twitter je brzo otkrio ovaj problem, pri čemu su neki korisnici krenuli u doxing pohode, praveći screenshotove i objavljujući emailove povezane sa dekodiranim linkovima. Email adrese su vredan podatak za hakere koji se mogu koristiti u phishing napadima, a ovaj problem bi mogao biti korišćen za identifikaciju prethodno anonimnih kripto korisnika.

Arkham Intelligence nije odmah odgovorio na zahtev za komentar od strane The Block-a. U januaru, kompanija je navodno rekla jednom korisniku na Twitteru da je svesna problema