Standard Chartered revidira ciljnu cenu bitkoina na 120.000 dolara.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Cena bitkoina bi mogla dostići 50.000 dolara do kraja godine, prema istraživanju Standard Chartered Banke.

Najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji mogla bi se povećati u vrednosti za skoro 100.000 dolara do kraja 2024. godine, prema finansijskom divu Standard Chartered Banci.

U ponedeljak istraživački izveštaj, britanski globalni bankarski div je saopštio da je povećao ciljnu cenu bitkoina sa 100.000 dolara – što je predvideo u aprilu – na 120.000 dolara. Firma je rekla da bi cena bitkoina mogla porasti na 50.000 dolara do kraja 2023. godine.

Izveštaj ukazuje na povećanje profitabilnosti rudara kao jedan potencijalni vetar u leđa koji bi mogao pokrenuti rast cene kriptovalute.

“Razlog za to je što rudari, pored održavanja bitkoin knjige, igraju ključnu ulogu u određivanju neto ponude novo rudarenih BTC”, rekao je Geoff Kendrick, šef FX i digitalnih sredstava istraživanja u firmi.

Bitkoin je trgovao 2,3% više na 30.865 dolara u ponedeljak popodne u Njujorku, dodajući dobitke od početka godine koji su ga povećali za oko 48%, prema CoinGecko.