Bitcoin halving podržava bikovski slučaj za Microstrategy, kaže Berenberg.

Photo of author
Vuk je poznat po svom doprinosu RZLT, NEAR Balkans Hub-u i upravljanju Belgrade Crypto. Vukovo duboko uključivanje u web3 ekosistem i AI ističe Vukov napredni pristup i posvećenost razvoju digitalnog pejzaža u regionu.

Brzi pregled

  • Dolazeće smanjenje nagrade za Bitcoin moglo bi biti blagodet za Microstrategy akcije, prema Berenberg Capital Markets-u. 

Berenberg Capital Market-ov optimistički slučaj za Microstrategy Michaela Saylor-a je podržan nadolazećim smanjenjem nagrade za Bitcoin, tvrdi firma u istraživačkoj belešci koju je podelila sa The Block-om u ponedeljak. 

Ova firma za istraživanje tržišta, koja ima optimistički ciljne cene od 430 dolara za softversku firmu sa sedištem u Virdžiniji, navodi u belešci da firma najveći deo svoje vrednosti crpi iz više od 150.000 bitkoina koje ima na svom bilansu stanja, dodajući da očekuje da će se istorijski trend rasta bitkoina nakon smanjenja nagrade ponoviti. 

Smanjenje nagrade smanjuje stopu izdavanja novih novčića za 50%, efektivno usporavajući tempo kojim novi tokeni ulaze na tržište. Četvrto smanjenje nagrade za Bitcoin se očekuje 26. aprila 2024. godine.

Rast pre smanjenja nagrade

“Ako se istorijski obrazac koji je uspostavljen tokom prvih tri smanjenja nagrade za Bitcoin nastavi sa četvrtim smanjenjem, tada bi rast pre smanjenja nagrade počeo oko četiri meseca od sada”, napisala je firma. “Ako bi se rast dogodio nakon četvrtog smanjenja nagrade i ako bi trajao koliko i rastovi koji su se dogodili nakon prethodnih smanjenja, tada bi trajao do oktobra 2025. godine.”

“Ako četvrto smanjenje nagrade za Bitcoin ima snažan rast cene bitkoina koji se dogodio pre i nakon prvih tri smanjenja, tada verujemo da je verovatno da bi i MSTR-ove akcije rasle zajedno sa tim; korelacija između cene akcija kompanije i cene bitkoina je ~0.90”, dodala je firma.

Microstrategy je ove godine porasla za više od 181%, prema TradingView-u. Porasla je za 7% u ponedeljak i zatvorila dan na 407.71 dolara.