Aave Chan predlaže da Aave trezor kupi 2 miliona dolara CRV

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ukratko:

  • Marc Zeller iz Aave Chan Inicijative predložio je da trezor Aave-a kupi 2 miliona dolara vredne CRV tokene od osnivača Curve-a, Michaela Egorova.

Aave Chan Inicijativa predložila je na Aave forumu za upravljanje da trezor DeFi projekta treba da kupi 2 miliona dolara vredne curve tokene (CRV) od osnivača Curve-a, Michaela Egorova.

Inicijativa je platforma delegata koju je osnovao Marc Zeller, osnivač konsultantske firme Pandemic koja sarađuje sa Aave kompanijama – kompanijom koja je dizajnirala Aave. Zeller je prethodno radio kao vođa integracija u Aave-u tri godine i redovno doprinosi Aave sistemu upravljanja.

“Akvizicija vredna 2 miliona dolara u CRV bi poslala snažan signal da DeFi podržava DeFi, omogućavajući Aave DAO-u da se strateški pozicionira u ratovima Curve-a, koristeći sekundarnu likvidnost GHO [Aave-ov stabilni koin]”, rekao je Zeller.

Transakcija bi rezultirala sticanjem 5 miliona CRV, trenutno vrednih 2,8 miliona dolara. Zeller je predložio da se ovi tokeni mogu zaključati i pretvoriti u veCRV. Ovi tokeni se koriste kao prava glasa na Curve platformi, pomažući u usmeravanju gde platforma dodeljuje nagrade u tokenima. To bi se moglo koristiti kao podsticaj za Curve korisnike da pruže likvidnost za parove tokena koji uključuju GHO.

“Kako su namenjeni za glasanje o ratovima Curve-a, najefikasniji pristup je da ih pretvorimo u VeCRV u naredne 4 godine radi maksimalne efikasnosti glasanja”, rekao je Zeller.

Egorov je prodavao velike količine curve tokena u vanberzanskim transakcijama više kripto pojedincima, uključujući osnivača Trona Justina Suna, kripto trgovca DCFGod-a i suosnivača Mechanism Capital-a Andrewa Kanga.

To je da bi se rešio njegov veliki pozajmljeni novac, gde je pozajmio milione dolara stabilnih koina protiv velikog dela CRV ponude. Ako cena CRV padne previše nisko i zajmovi budu likvidirani, to bi moglo biti štetno za DeFi protokole koje je koristio za zajmove. Najvažniji među njima je Aave. Kao rezultat toga, nije iznenađenje što su neki učesnic oprezni prema Zellerovom predlogu.

“Aave bi trebalo da razmisli o načinima smanjenja izloženosti riziku od likvidacije CRV-a, a ne da je povećava još više”, rekao je jedan.

Ako predlog bude prihvaćen, moraće proći glasanje da bi se sproveo.

Pronađite slične vesti iz kripto sveta.


Izvor: The Block