Advokati SEC-a daju pregled moguće žalbe Ripplea u slučaju protiv Do Kwon-a.

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Ексклузивно

Брзо узимање

  • Адвокати СЕЦ-а су прегледали вероватну жалбу за поништење делова против Ripple Labs у одвојеном случају против креатора TerraUSD и Луниних До Квон и Terraform Labs.

У петак, адвокати за Комисију за хартије од вредности и берзу користе одвојени поступак против прекршаја да прегледају вероватну жалбу делова против Ripple Labs у одлуци прошле недеље у случају агенције против Ripple Labs.

„С поштовањем, ти делови Ripple-а су погрешно одлучени и овај суд не би требало да их прати“, адвокати СЕЦ-а су тврдили у петак у подношењу судији Џеду Ракофу из округлог суда САД за јужни округ Нью Јорк. Коментари су дати у случају агенције против Terraform Labs и њеног бившег извршног директора До Квона.

„Особље СЕЦ-а разматра различите доступне путеве за додатни преглед и намерава да препоручи СЕЦ-у да тражи такав преглед“, наставили су адвокати.

Подношење сигнализира вероватну жалбу дела одлуке Ripple-а која је утврдила да „слепа понуда“ или „програмска“ продажа XRP-а трећим странама не испуњава све критеријуме понуде хартија од вредности. Адвокати не би тражили од судије да игнорише одлуку када не би веровали да ће одлука о жалби доћи од комисије, која мора да гласа о судском поступку.

Други судија у истом суду као и случај Terraform и До Квон издао је одлуку Ripple, која би се сматрала преседаном релевантном за случај, осим ако СЕЦ не упути жалбу на одлуку.

Продажба XRP-а

Део одлуке Ripple-а који је био против става СЕЦ-а да је продажба XRP-а незаконита понуда хартија од вредности унет је у већ постојећи грађански поступак против Terraform и Квона, који су тврдили у подношењу уторака да би случај против њих требало да буде отпуштен као резултат одлуке Ripple-а, коју описују као „фаталну“ за аргумент СЕЦ-а против њих.

СЕЦ је износио сличне аргументе да је продажба тих токена била незаконита, иако такође оптужују Terraform и Квона за превару вредности од 40 милијарди долара, што није наведено у случају Ripple-а.

Али адвокати СЕЦ-а су прегледали свој аргумент за поништење дела одлуке Ripple-а који је био против њих, ако бипартизанска комисија одобри жалбу, што је вероватно.

Судија у случају Ripple-а „правилно закључује да јавне изјаве дефинисања XRP-а од стране институционалних купаца стварају разумна очекивања профита од напора Ripple-а“, адвокати СЕЦ-а написали су суду у својим текућим поступцима Terraform. Али они су тврдили да „исти резултат треба да је следио и са ретаил купцима. Уместо тога, Ripple ствара вештачку разлику између очекивања сопствених институционалних и ретаил инвеститора, неправилно претвара Howey-ево разумно истраживање инвеститора у субјективно и превраћа наопако размишљање које стоји иза Howey-а и других случајева.“

„Необично уско“ одлука 

Адвокати су додали да одлука Ripple-а „изгледа да неправилно дода“ захтев да се обећање поврата направи директно инвеститору и да сваки инвеститор зна да њихов новац „иде директно промотеру“. Одлука пружа необично уско тумачење оно што обично дефинише инвестицију у хартије од вредности, тврде адвокати.  

Коначно, адвокати су тврдили да судови обично имају склоност да тумаче постојеће законе на начине који наглашавају заштиту свакодневних инвеститора, оних који су купили XRP у поступку који је прошлонедељна одлука против закона о хартијама од вредности.  

„Када се разликују између класа инвеститора, судови тумаче одредбе федералних закона о хартијама од вредности да пруже више – а не мање – заштите ретаил инвеститорима“, написали су адвокати СЕЦ-а.

Ако или када жалба стигне у случају Ripple-а, била би упућена Другом окружном суду апелација.