Izvršni direktor Ripplea baca još više senke na SEC zbog “stvaranja ovog problema”

Photo of author
AUTOR: Marija
Arhitekta | Dizajner | Bloger | Marija se bavi dizajnom i marketingom, pisanjem i edukacijom vezano za digitalne valute. Zanima se za kriptovalute i blokčejn tehnologiju od 2016 godine. Autor je bloga Belgrade Crypto.

Brzi pregled

  • Brad Garlinghouse je odgovorio na trenutnu bitku između Ripple Labs i U.S. Securities and Exchange Commission putem dve tvitove u subotu.
  • “SEC je stvorio ovaj haos tvrdeći da je policajac na kripto sceni, iako nema zakonsku nadležnost”, tvitovao je Garlinghouse.
  • “Apsurdno je kriviti sudiju što je verno primenjivao zakon”, rekao je.

CEO Ripple-a, Brad Garlinghouse, odgovorio je na trenutnu bitku između Ripple Labs i U.S. Securities and Exchange Commission putem dve tvitove u subotu.

“Važna tema se pojavila u vezi zaštite maloprodaje”, tvitovao je Garlinghouse ovde.

“SEC je stvorio ovaj haos tvrdeći da je policajac na kripto sceni, iako nema zakonsku nadležnost”, rekao je, dodajući: “Gde nas je to dovelo? Potrošači su ostali praznih ruku u stečajnom sudu dok SEC održava konferencije za štampu.”

Advokati SEC-a: ‘Ti delovi Ripple-a su pogrešno odlučeni’

Komentari Garlinghouse-a dolaze dan nakon što su advokati SEC-a koristili odvojeni trenutni slučaj sprovođenja zakona – protiv Terraform Labs i njihovog bivšeg izvršnog direktora, Do Kwon – kako bi najavili očekivanu žalbu na prošlonedeljnu podeljenu odluku protiv Ripple Labs.

“S poštovanjem, ti delovi Ripple-a su pogrešno odlučeni i ovaj sud ne bi trebao da ih sledi”, tvrde advokati SEC-a u podnesku sudiji Jed Rakoff-u iz U.S. District Court for the Southern District of New York.

“Osoblje SEC-a razmatra različite dostupne puteve za daljnju reviziju i namerava da preporuči SEC-u da traži takvu reviziju”, dodali su.

Garlinghouse: jedini put napred je zakonodavstvo

Kao odgovor, Garlinghouse je podelio svoje mišljenje da je “apsurdno kriviti sudiju što verno primenjuje zakon”.

“Svi znamo da je zakonodavstvo – a ne više regulacija putem sprovođenja zakona – jedini put napred za pružanje jasnih pravila i zaštitu maloprodaje”, rekao je, dodajući: “Drago mi je videti više članova Kongresa poput Rep. Ritchie Torres-a i Patrick McHenry-ja koji se zalažu za ovo.”

Žalba u slučaju Ripple-a – ako dođe – biće upućena na Drugi krivični sud.